Після 1878-денної перерви харківський «Металіст» повернувся в український футбол

Вівторок, 6 липня 2021, 10:50
Харківський «Металіст» повернувся на футбольне поле і зіграв перший матч під своєю історичною назвою після дуже тривалої перерви.
Після 1878-денної перерви харківський «Металіст» повернувся в український футбол

«Жовто-сині востаннє офіційно виступили в клубних змаганнях українського національного чемпіонату 14 травня 2016 року в домашньому матчі УПЛ проти київського« Динамо». Потім настали 1878 днів лихоліття», - йдеться в повідомленні на сайті клубу

Перший матч нової ери «Металіста» відбувся на стадіоні «Сонячний» у П'ятихатках. Тут в рамках передсезонної підготовки команда зустрілася з ФК «Перемога» (Дніпро). «Гравці нарешті вийшли на поле так само, як в минулі славні часи. Правильні кольору, клубна символіка, спонсорський логотип DCH - все повернулося на свої місця. «Металіст» нарешті вдома!», - сказано на сайті.

Нагадаємо, що 29 травня цього року Олександр Ярославський, президент ФК «Металіст» в 2005-2012 рр., оголосив про відродження клубу. Того ж дня харківський клуб другої ліги «Метал» зіграв свій останній матч проти криворізького «Кривбасу», щоб продовжити грати в національній першості вже як ФК «Металіст». Одночасно в Харкові почалися масштабні роботи з відновлення футбольної інфраструктури - стадіону, тренувальної бази, дитячої футбольної академії. А Ярославський представив уболівальникам нових перспективних гравців відродженого «Металіста» - як українських футболістів, так і іноземних легіонерів. «Прем'єр-ліга, тремти! Європа, чекай нас! Ми обов'язково будемо там!», - сказав він 29 травня перед обличчям 40 тисяч харків'ян, уболівальників клубу.

Як відомо, відроджений «Металіст» розвивається в форматі приватно-міського партнерства. Інфраструктурні об'єкти знаходяться у веденні міста завдяки прийнятому облрадою рішення. А чинний міський голова Ігор Терехов так охарактеризував повернення «жовто-синіх» Харкову: «Разом з Олександром Ярославським ми довго і наполегливо билися над тим, щоб темна сторона історії нашої харківської легенди нарешті залишилася в минулому. Ми стримали свою обіцянку перед харків'янами. Темрява відступила. Попереду - тільки яскраве світло».

comments powered by HyperComments