Як харківська митиниця підтримує українських виробників

Понеділок, 22 листопада 2021, 12:30
636 сертифікатів EUR.1 видано українським виробникам у жовтні.
Як харківська митиниця підтримує українських виробників

Протягом  жовтня  п.р. Харківською митницею видано 636 сертифікатів EUR.1 на товари, що експортуються до країн Європейського Союзу і країн ЄАВТ, Великобританії, Чорногорії та Ізраїлю.
Найбільше сертифікатів оформлено до наступних країн: Польщі — 153, Німеччини – 73, Литви — 67,  Румунії – 58, Франції – 32, Болгарії — 28,  Італії – 12 та Великобританії — 11.

Також країнами-партнерами, під час експорту товарів до яких суб’єкти зовнішньоекономічної діяльності зверталися до митниці з метою отримання сертифікатів з перевезення товару EUR.1, є Латвія, Нідерланди, Естонія, Бельгія, Норвегія, Словаччина, Швейцарія, Іспанія, Швеція, Фінляндія, Данія.

Найбільше українські виробники отримують сертифікати з перевезення товару EUR.1 на наступні товари: пшеницю, пшоно, мед натуральний, холодильні вітрини, кондитерські вироби, насіння сої, просо, кукурудзу.

Статус уповноваженого експортера митниця надала  15  підприємствам, що здійснюють регулярні поставки  до ЄС товарів, які класифікуються у більш ніж 38-х товарних позиціях згідно з УКТЗЕД

 

comments powered by HyperComments