Можливість наступу росіян на Харківщині: прогноз

П'ятниця, 3 червня 2022, 17:52
Ймовірність відновлення наступу російських окупантів на Харків існує, однак у загарбників недостатньо сил на цьому напрямку.
Можливість наступу росіян на Харківщині: прогноз

Про це повідомив народний депутат, представник комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський. Він наголосив, що небезпека наступу окупантів на Харків існує завжди. Ворог не полишив своїх цілей, які він декларував ще на початку війни з Україною. Зокрема, знищення української державності.

«Водночас Харків є одним із символів нашої країни, оскільки це – друга за кількістю конгломерація в Україні. Саме тому неправильно говорити про те, що росіяни полишили наміри заволодіти цим містом», – говорить Федір Веніславський.

Утім, нардеп наголошує, що після успішних контратакувальних дій українських захисників та звільнення ними значної кількості населених пунктів в східній і північно-східній частині Харківської області, говорити про те, що Росія незабаром може поновити активні дії – не доводиться.

«Ударних угруповань у ворога нема. На Харківщині є лише одне потужне угрупування, яке має намір атакувати Слов'янськ. Саме цьому населеному пункту ворог і приділяє першочергову увагу. Водночас російські військові вже підтягують резерви до міста Ізюм з боку Куп'янська та Вовчанська», – повідомив Веніславський.

У напрямку Слов'янська загарбники здійснюють активні дії, але зараз вони там успіху не мають.

«Думаю, що ймовірність повернення атак на Харків існує, але не дуже велика», – підсумував Веніславський.

У Генеральному штабі Збройних Сил України повідомили: російські загарбники готуються до наступу на Слобожанському напрямку. Ворог нарощує запаси озброєння і техніки з території росії.

Тим часом, ЗСУ звільнили ще кілька населених пунктів на півночі Харківщини – Веселе та Мале Веселе. Також точаться бої за Тернову, яку захопили окупанти. Наразі сили оборони проводять контратаку для повернення населеного пункту під контроль.

comments powered by HyperComments