ЗСУ звільнили понад 300 населених пунктів на Харківщині

Вівторок, 13 вересня 2022, 16:09
Контрнаступ триває – він розпланований до повного звільнення Харківської області.
ЗСУ звільнили понад 300 населених пунктів на Харківщині

Заступник міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що ЗСУ звільнили в Харківській області від російських військ вже 3 800 км².

«Ця операція зі звільнення Харківської області тривала декілька днів і вона планувалась на декілька днів, і починаючи з 6 вересня по сьогодні звільнено 3 800 квадратних км, більше 300 населених пунктів і близько 150 тисяч наших людей стали вільними від окупації. Операція триває, вона розпланована до повного звільнення Харківської області», – розповіла Маляр.

На тимчасово зайнятих та вже звільнених від ворога українських територіях щодня фіксується до двохсот кривавих воєнних злочинів, що скоєні російськими окупантами. Мінна небезпека в звільнених містах та селах залишається високою, понад сімдесят тисяч квадратних кілометрів у десяти областях заміновано боєприпасами та вибуховими речовинами. Сили оборони вживають заходів щодо якнайшвидшого повернення мирного життя в звільнені громади, повідомили у
Генштабі ЗСУ.

Згідно з даними Deepstatemap, українські військові зайняли частину території Харківщини, яка ще вранці знаходилася у «сірій зоні». Наразі окупанти продовжують відступати з неї.

comments powered by HyperComments