Сьогодні день завоювання друзів та впливу на людей

Понеділок, 24 листопада 2008, 10:55
Щоправда, святкують цей день тільки в Америці. Але тим більш аргументованіше буде випити разом з янкі: нехай знають, що коло друзів (разом із судинами) ефективніше всього розширює алкоголь.
Сьогодні день завоювання друзів та впливу на людей

День завоювання друзів та впливу на людей відзначається в США в день народження Дейла Карнегі (1888–1955), автора книги «Як знайти друзів та впливати на людей».

Дейл Карнегі народився на фермі Мерівіль у штаті Міссурі. Родина жила у великих злиднях, проте він зміг вступити до Державного Педагогічного Коледжу в Уорренсбурзі та одержати непогану освіту. Прагнучи перебороти комплекс неповноцінності, викликаний майновим положенням, Дейл Карнегі шукав можливість чимсь видзначитися. Практикуючись в ораторському мистецтві в студентських дискусіях, зненацька для себе він виявив, що знайшов деякі методи ефективного спілкування.

А ще у цей день 1856 року Чарльз Дарвін опублікував свою книгу «Походження видів шляхом природного добору, або збереження сприятливих порід у боротьбі за життя». Перше видання книги розійшлося за один день незважаючи на те, що люди в ній відкрито обзивалися мавпами.

Щодо знаменитих світу цього

1632 р. народився нідерландський філософ Бенедикт Спіноза – людина, яка примудрилася бути вигнаною з єврейської громади Амстердама (!) за... вільнодумство.

1729 р. (13 листопада за ст. ст., за іншим даними –1730 року) – Олександр Суворов, генералісимус, російський полководець, який не програв жодного бою.

1934 р. – Альфред Гаррієвич Шнітке, радянський і російський композитор та піаніст, який зумів покласти на музику навіть сюрреалістичну алко-буфонаду Венечки Єрофєєва (опера «Життя з ідіотом»).

1938 р. – Наталя Леонідівна Крачковська, акторка театру та кіно, яка втерла кощаві носи дамам а-ля Твіггі знаменитою фразою «Гарної людини має бути багато».

1941 р. – Олександр Масляков, російський телеведучий і режисер КВВ. Можна навіть сказати, деміург!

1954 р. – Емір Кустуриця, сербський кінорежисер, співак циган і творець «похмуро-вигадливих фресок на теми Апокаліпсиса сучасної історії». В усякому разі, так про нього відзиваються творці енциклопедій.

1960 р. – Армен Григорян, лідер групи «Крематорій».
 

Не цокаючись...

1991 р. помер Фрейді Меркюрі (справжнє ім'я Фарух Балсара), лідер групи «Queen». Але пам'ятають його і ще довго будуть пам'ятати багато людей. Загалом , «the show must go on»!

 

comments powered by HyperComments