Прокурори усіх країн, об’єднуйтеся проти СНІДу!

Понеділок, 1 грудня 2008, 09:33
1 грудня весь світ відзначає день боротьби зі СНІДом; уся Україна – День Прокуратури. А ось як логічно об'єднати ці два приводи, міркувати потрібно як мінімум утрьох.
Прокурори усіх країн, об’єднуйтеся проти СНІДу!

Всесвітній день боротьби зі СНІДом уперше відзначався 1-го грудня 1988 року після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров'я всіх країн пролунав заклик до соціальної терпимості та розширення обміну інформацією з ВІЛ/СНІДу. Всесвітній день, який щорічно відмічається 1-го грудня, служить справі зміцнення організованих зусиль у боротьбі з пандемією ВІЛ-інфекції та СНІДу, що поширюється по всіх регіонах світу.

Всесвітній день боротьби зі СНІДом став щорічною подією в більшості країн. Хоча 1 грудня визначено як дату проведення Дня, у багатьох співтовариствах організується ряд заходів, що відбуваються протягом декількох тижнів до та після офіційного святкування.

Символом боротьби зі СНІДом є червона стрічечка, жодна акція в цій області не обходиться зараз без неї. Ця стрічечка служить символом розуміння СНІДу та була задумана навесні 1991 року. Її ідея належить художникові Франку Муру. Він жив у провінційному містечку штату Нью-Йорк, де сусідня родина носила жовті стрічки, сподіваючись на благополучне повернення своєї дочки-солдата з Перської затоки.

Стрічки як символ використовуються не вперше. Зелені стрічки, схожі не перевернену букву «V», носили, щоб передати переживання, пов'язані з убивствами дітей в Атланті. Художник вирішив, що червона стрічечка могла б стати метафорою для СНІДу.

Також у цей день...

... 1913 р. відбулася установка першої лінії конвеєрного складання на заводі компанії «Форд Мотор Компані».

1943 р. завершилася Тегеранська конференція глав урядів трьох союзних держав: СРСР (І. В. Сталін), США (Ф. Д. Рузвельт) та Великобританії (У. Черчілль).

1990 р. відбулася зустріч британських і французьких будівельників тунелю під Ла-Маншем. Пробивши досить широкий отвір, вони потисли один одному руки. Адже ми знаємо, що подія мала випадковий характер, тому що кожна сторона хотіла самостійно досягти протилежного берега.

1991 р. в Україні пройшли Президентські вибори та Всеукраїнський референдум про незалежність. З огляду на роль органів прокуратури України в зміцненні законності, захисту прав людини та громадянина, а також внесок працівників прокуратури в справу формування України як правової держави, Указом Президента України від 02.11.2000 року було встановлено професійне свято – День працівників прокуратури – 1 грудня.

Щодо знаменитих світу цього

1873 р. народився Валерій Якович Брюсов, російський поет-символіст, автор поетичного хіта, що складається з одного поетичного рядка: «О, прикрой свои бледные ноги!».

1896 р. – Георгій Костянтинович Жуков, радянський полководець, Маршал Радянського Союзу.

1935 р. – Вуді Аллен, американський кінорежисер, письменник, актор, продюсер.

Не цокаючись...

1934 р. у Ленінграді вбили більшовика Сергія Кірова. Про цей випадок у Смольному в народі згодом поширилася пісенька: «Огірочки-помидорчики, Кірова вбили у коридорчику».

 

comments powered by HyperComments