24 жовтня народився Венічка Єрофеєв. Рекомендований напій дня – «Сльоза комсомолки»

П'ятниця, 24 жовтня 2008, 09:20
Сьогодні «події для обмивання» неймовірно суперечливі: це і день народження ООН – провідних планетарних борців за добро, і головного знищувача слов'янської психіки – автора саги «Москва – Петушки». Так що, розбирайтеся (не без півлітри) та міркуйте (утрьох, як мінімум).

24 жовтня 1945 року, після того як більшість держав-засновників ратифікували договір про створення всесвітнього органа, було офіційно створено Організацію Об'єднаних Націй. 1971 року Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй прийняла резолюцію, у якій вона рекомендувала державам-членам відзначати цей день як державне свято. Традиційно у цей день в усьому світі проводяться зустрічі, дискусії та виставки, присвячені цілям Організації та її досягненням.

Традиційно в День Організації Об'єднаних Націй у залі Генеральної Асамблеї проводиться міжнародний концерт. Іноді влаштовуються спеціальні заходи (так-так, банкети), на яких Організація Об'єднаних Націй за допомогою електронних засобів комунікації зв'язується з різними містами світу.

А ще у цей день...

...1857 р. випускники Кембриджу заснували в Шеффілді першу у світі футбольну команду.

1928 р. у газеті «Правда» було опубліковано повідомлення, що художньо-політична рада Головного реперткому ухвалила рішення щодо забороні до постановки п'єси М. Булгакова «Біг», як такої, що«ідеалізує» білогвардійців. Не допомогла і висока оцінка, дана п'єсі Горьким, Луначарським, Станіславським, Немировичем-Данченком та ін.

1986 р. у Лондоні відкрили найбільший у світі магазин грамплатівок.

2000 р. у берлінському Єгипетському музеї виявлено єдиний у світі автограф Клеопатри.

Щодо знаменитих світу цього

1911 р. народився Аркадій Ісаакович Райкін, режисер, сценарист, актор, гуморист, Народний артист СРСР, Герой Соціалістичної Праці.

1938 р. – Венедикт Єрофеєв. Просто Письменник.

 

comments powered by HyperComments