Вирішуємо всі питання полюбовно, або як відзначити День ненасильства

Вівторок, 25 листопада 2008, 10:39
25 листопада вважається Міжнародним днем боротьби за ліквідацію насильства відносно жінок. Так що, хоча б сьогодні не змушуйте дружину виносити сміття, а зробіть це самі.
Вирішуємо всі питання полюбовно, або як відзначити День ненасильства

Генеральна Асамблея ООН оголосила 25 листопада Міжнародним днем боротьби за ліквідацію насильства відносно жінок в 2000 році та запропонувала урядам, міжнародним організаціям та неурядовим організаціям проводити в цей день заходи, спрямовані на залучення уваги громадськості до цієї проблеми.

У цей день у 1961 році в Домініканській Республіці за наказом домініканського правителя Рафаеля Трухільо були по-звірячому вбиті три сестри Мірабал, які були політичними активістками.

Послання Генерального секретаря:
«Насильство відносно жінок заподіює невимовні страждання, горе родинам, від якого страждають і старі, і молоді, і доводить громади до зубожіння. Воно не дозволяє жінкам використовувати всі свої потенційні можливості, обмежує економічний ріст та підриває розвиток».

Також у цей день...

...1735 р. було відлито Цар-Дзвін. Із цього приводу можна наповнити свій будинок голосним дзенькотом келихів.

1867 р. Альфред Нобель запатентував динаміт. Зрозуміло, через якийсь час з'явився міцний коктейль із відповідною назвою. І дуже схожою дією.

Щодо знаменитих світу цього

1810 р. народився Микола Іванович Пирогов, «ветеран скальпеля», найвидатніший воєнно-польовий хірург.

1925 р. – Нонна Вікторівна Мордюкова (пом. 2008 р.), акторка, народна артистка СРСР («Молода гвардія», «Одруження Бальзамінова», «Брильянтова рука», «Рідня»).

Не цокаючись...

1956 р. помер Олександр Петрович Довженко, кінорежисер, драматург, народний артист СРСР («Арсенал» (1929), «Земля» (1930), «Щорс» (1939), «Аероград», «Мічурін», «Зачарована Десна» (1964)).

 

comments powered by HyperComments