8 грудня − п'ємо за Джима та Джона

Понеділок, 8 грудня 2008, 10:26
У цей день 1943 року народився Джим Моррісон, лідер групи «Doors», та було вбито Джона Леннона, лідера групи «Beatles». Загалом, любимо, пам'ятаємо, уболіваємо та п'ємо, п'ємо, п'ємо на честь двох гуру світової музики.
8 грудня − п'ємо за Джима та Джона

Також 8 грудня прославилося в історії наступними подіями: 1968 р. на екрани вийшов фільм Михайла Швейцера «Золоте теля». У кращій екранізації творів Ільфа та Петрова блискуче зіграли Сергій Юрський (Остап Бендер), Зіновій Гердт (Паниковский), Леонід Куравльов (Шура Балаганів), Євгеній Євстигнєєв (Корейко).

А 1991 р. у Мінську була підписана угода про створення СНД.

Щодо знаменитих світу цього

1844 р. народився Еміль Рено, французький учитель, творець першого мультиплікаційного фільму.

1929 р. − Клара Михайлівна Румянова, артистка кіно, відома по озвучуванню персонажів мультфільмів.

1934 р. − Аліса Фрейндліх, акторка («Службовий роман», «Д'Артаньян і три мушкетери», «Стакер», «Жорстокий романс» та ін.), народна артистка СРСР.

1943 р. − Джим Моррісон, американський поет і музикант, вокаліст групи «The Doors».

Не цокаючись...

1863 р. померла Наталія Гончарова, дружина А. С. Пушкіна.

1941 р. японська ескадра, у складі шести авіаносців (360 літаків), двох лінкорів, трьох крейсерів і дев'яти ескадрених міноносців наблизилася до Гавайських островів. О 7:55 бомбардувальники і торпедоносці японців завдали удару по найбільшій військово-морській базі американців Перл-Харбор.

Втрати американців були значними: п'ять лінкорів затонули, три було серйозно ушкоджено (усього втрачено 19 військових судів), загинуло 2117 чоловік, 1300 було поранено, 960 пропали без звістки. Так почалася війна в Тихому океані.

1980 р. убили Джона Леннона.



 

comments powered by HyperComments