Усі на стадіон, пити за Міжнародний день футболу

Середа, 10 грудня 2008, 09:13
Перше згадування про футбол як «про гру в м'яч ногами» історики знайшли в китайських джерелах, що датуються другим тисячоріччям до нашої ери. Так що пити із цього приводу дозволено споконвіку, всерйоз і надовго.
Усі на стадіон, пити за Міжнародний день футболу

Називалося це заняття Цу Чю, що означає «штовхати ногою». Гра у футбол дозволяла китайським воїнам підтримувати гарну фізичну форму. 

Коли вперше з'явилася ця гра, точно ніхто не знає. Дехто стверджує, що попередником футболу була дика гра саксонців, які жили в Англії в VІІІ столітті. На бойовищі, після боїв, вони пхали відрубані голови супротивників. 

Про цю гру відомо досить мало: те, що були ворота та воротар, те, що гра була частиною фізичної підготовки солдат, і що вона була відома вже три тисячі років тому. 

У футбол грали й у Давній Греції, і Римі біля двох з половиною тисяч років тому. У Греції ця гра називалася «битва за м'яч», із чого можна припустити, що грали в неї, відповідно, застосовуючи всілякі прийоми бойових мистецтв.

1901 р. було вручено перші Нобелівські премії.

1965 р. відбувся перший концерт рок-групи «The Grateful Dead» у залі Філмор у Сан-Франциско.

1953 р. вийшов перший номер журналу «Плейбой».

1815 р. народилася Ада Лавлейс, дочка Байрона, перша жінка-програміст.

1884 р. на світ з'явилася Зінаїда Євгенівна Серебрякова, художниця, одна з перших російських жінок, які увійшли в історію живопису.

Не цокаючись...
1896 р. помер Альфред Бернхард Нобель, шведський хімік, інженер, винахідник, засновник Нобелівської премії.

1864 р. – Генрі Скулкрафт, американський дослідник, що відкрив початок ріки Міссісіпі, що стала згодом улюбленим із променадів хіпі («По Міссісіпі пливе пирога, у пирозі хіпі, немиті ноги»).

1928 р. – Шарль Ренні Макінтош, англійський винахідник водонепроникних плащів (макінтошів), архітектор, дизайнер та ілюстратор.


 

comments powered by HyperComments