Сьогодні проекспериментуйте з «паровозами»

Середа, 17 грудня 2008, 09:02
Цього дня у Харкові у 1872 році відбулося перше засідання медичної секції Харківської Спілки дослідницьких наук, а 1897-го випустили перший паровоз.
Сьогодні проекспериментуйте з «паровозами»

Також цього дня...

... 1892 р. відбулася прем'єра опери «Лускунчик» П. І. Чайковського в Російському імперському балеті, Санкт-Петербург.

…1913 р. в Тенішевському училищі (Петербург) відбувся поезоконцерт егофутуристів. От як газети описували цю подію: «Публіка, вочевидь, чекала ексцесів, позіхала, аплодувала, перериваючи ораторів на півфразах, і взагалі поводилася відносно лекторів вельми вороже... Коли на естраду вийшов Г. Кручених, йому почали несамовито аплодувати. Поет-футурист прочитав «дещо» незрозуміле: чи то вірші, чи то імпровізацію божевільної маячні. На закінчення він заявив: «Я протухнув».

… 1965 р. вийшов найоб'ємніший номер «Нью-Йорк Таймс» (946 сторінок).

Щодо знаменитих світу цього

1493 р. народився Парацельс, відомий лікар, вчений, окультист, дослідник природи, один з засновників ятрохімії. Він сприяв запровадженню хімічних препаратів в медицині та славився обізнаним на таємниці філософського каменя.

У метричній книзі боннської католицької церкви святого Ремігия цього дня в 1770 році з'явився запис про хрещення новонародженого Людвіга Ван Бетховена. Перші роки життя хлопчика проходили в родинному достатку і згоді. Його батько, придворний тенорист, займав тоді надійне, хоча і скромне положення. До десятирічного віку Людвіг відвідував початкову школу, де головним предметом була латинь, а другорядними — арифметика і німецький правопис. Шкільні роки дали маленькому Бетховену вельми мало: він так і не опанував таємниці множення і завжди був не в згоді з розділовими знаками. Середньої освіти йому отримати не вдалося: в родині на той час запанував нестаток, і Людвіга забрали зі школи. Проте він вже вільно грав на органі, скрипці, альті і клавесині. Батько потирав руки: син буде вундеркіндом! Перший публічний концерт маленького виконавця відбувся в Кельні. До цього 8-річний Людвіг вже встиг виступити при дворі курфюрста Макса Фрідріха, але недалекоглядний сановник не оцінив майстерності імпровізації крихітки-клавесиніста. Потім він все життя кусав собі лікті.

1928 р. на світ з'явився Леонід Сергійович Броневой (Броневой), актор, народний артист СРСР, нині актор Ленкома («17 миттєвостей весни», «Покровські ворота», «Агонія», «Той самий Мюнхгаузен», «Формула кохання», «Небеса обітовані»). Навряд чи якийсь інший артист може пишатися створенням образу суто негативного героя, що користується такою величезною популярністю і коханням глядачів, як групенфюрер Мюлер. І досі артист на питання про свій улюблений анекдот про Штірліца завжди відповідає одне: «Штірліц вистрілив в Мюлера, але куля відскочила. Броневой, подумав Штірліц».

1975 р. – американська кіноакторка і модель Мілла Йововіч народилася у Києві. Фільм «Жанна Д'Арк» Люка Бессона погано пройшов в прокаті США і не так успішно, як очікувалося, на батьківщині Орлеанської Діви. Найбільш неадекватне і тому комічне враження у фільмі справляє саме Мілла Йововіч в головній ролі, виглядаючи як сучасна психована дівиця, що накололася до одуру і відправилася з войовничим вереском на поле бійки.
 

comments powered by HyperComments