П'ємо «на ходу»: 18 грудня – Міжнародний день мігранта

Четвер, 18 грудня 2008, 09:47
У 1990 році була прийнята Міжнародна конвенція про захист прав всіх трудящих-мігрантів і членів їх сімей, а Генеральна Асамблея ООН оголосила цю дату Міжнародним днем мігранта.
П'ємо «на ходу»: 18 грудня – Міжнародний день мігранта

Міжнародне співтовариство має приділяти більше уваги значній кількості мігрантів, що опинилися у скрутному становищі, далеко від дому і потребують допомоги і захисту. Ну, надати притулок, обігріти і, як наслідок, напоїти.

Також у цей день...

...1890 р. в Уфі сталося «диво усурійське»: відбувся оперний дебют Федора Івановича Шаляпіна.

…1907 р. відомий дореволюційний юрист Анатолій Коні виступив із яскравою промовою про необхідність рішучої боротьби з пияцтвом. Але в деяких випадках ніякі харизма та красномовність не можуть привести до успіху.

…1919 р. – більшовики оголосили Харків столицею України. І вельми заслужено оголосили.

…1998 р. у м. Вінніпег (Канада) сталися наймасовіші в історії обійми – в них взяли участь 462 людини.

…1999 р. в Гонконзі запалилася найбільша в світі неонова реклама (площею 5033 кв. м).

Про відомих світу сього

1878 р. народився Йосиф Віссаріоновіч Сталін (Джугашвілі). Пізніше датою його народження зробили 21.12.1879. Причини цієї зміни досі не з’ясовані. Не виключено, що саме у 1929 р., після розгрому всіх опозицій, в рік «великого перелому», вождеві захотілося відсвяткувати 50-річний ювілей, що чимало сприяв розвитку культу його особи.

1879 р. – з’явився на світ Пауль Клєє, швейцарський живописець-експресіоніст, геній абстрактного малюнка («До Парнасу», «Головний і обхідні шляхи»).

1892 р. – народився Микола Куліш, український драматург («97», «Народний Малахій»).

1921 р. – Юрій Володимирович Нікулін, актор, клоун, телеведучий, улюбленець мільйонів глядачів, народний артист СРСР, директор цирку на Кольоровому бульварі.

1947 р. – Стівен Спілберг, американський кінорежисер, сценарист і продюсер; серед його заслуг: феноменальний касовий успіх фільмів «Щелепи», «Близькі контакти третього роду», «Шукачі загубленого ковчега», «Парк Юрського періоду» – володар трьох Оскарів – і «Список Шиндлера», що знятий по роману Томаса Кеннеді та отримав в 1993 р. сім Оскарів, у т.ч. як краща картина і за кращу режисуру.

1963 р. – Бред Пітт, американський білявий і блакитноокий кіноактор. Пітт став першим актором, який вже удруге був названий журналом «People» самим сексапільним з усіх існуючих чоловіків. Вперше його було «короновано» у 1995 р., коли він вважався одним із найбажаніших одинаків. Але й одружившись з колегою по цеху – Дженіфер Еністон, а згодом об'єднавшись з сексапільною Анджеліною Джолі, як і раніше залишається настільки ж привабливим для мільйонів прихильниць.
 

comments powered by HyperComments