Будьте обережні: підвищується небезпека нападу зеленої феї!

Вівторок, 23 грудня 2008, 09:01
Сьогодні астрологи і наркологи рекомендують відмовитися від дуже міцних спиртних напоїв і обмежитися «легкою артилерією», оскільки цей день в історії просто-таки пістрявить загрозливою статистикою, пов’язаною з вживанням абсента.
Будьте обережні: підвищується небезпека нападу зеленої феї!

Ось, наприклад, у 1888 році голландський художник Вінсент Ван Гог в Арлі відрізав собі ліве вухо. У жовтні до нього приїхав Поль Гоген, і вони вісім тижнів працювали разом. Але між художниками стали виникати непорозуміння, і під час однієї зі сварок Ван Гог навіть загрожував лезом Гогену, але друг не постраждав, а лють художника пізніше повернулася на самого себе. Взагалі, друзі, абсентом все-таки краще не зловживати.

А в 1909 р. сталася одна з перших зустрічей землян з НЛО. У Бостоні, США, помічають крупний предмет овальної форми з отворами, що нагадують ілюмінатори. Не втомлюємося повторювати: абсент у великих кількостях небезпечний.

У 1943 р. на Єнакіївському металургійному заводі першою в Донбасі (куди абсент не поставляли) було відремонтовано доменну піч. Гіп-гіп-ура, товариші!

У 1992 р. в Англії вибухнув скандал у зв'язку з тим, що газета «Сан» (редакція якої була не проти захоплення абсентом) заздалегідь опублікувала різдвяну мову королеви.

Про відомих світу сього

1799 р. на світ з'явився Карл Павлович Брюллов, російський живописець («Останній день Помпеї», «Вершниця»).

Одного дня в майстерню до Карла Брюллова приїхала родина для того, щоб познайомитися з його учнем Миколою Олександровичем Рамазановим, майбутнім відомим скульптором і мистецтвознавцем.

Брюллов був дуже розлючений на Рамазанова і, звертаючись до відвідувачів і представляючи свого учня, сказав:

– Рекомендую – п'яниця.
– А це – мій професор, – не залишився у боргу Рамазанов.

1805 р. народився Джозеф Сміт, американський пророк, засновник релігійної секти мормонів («святих останнього дня»).

1858 р. – Володимир Іванович Неміровіч-Данченко (23.12.1858 – 25.04.1943), режисер, театральний діяч, письменник, драматург. Народний артист СРСР, найбільший реформатор театру, разом з К. С. Станіславським заснував Московський художній театр.

1917 р. під Харковом, в районному центрі Валяння народилася «третя блондинка Радянського Союзу», зірка кінематографа 30-х і 40-х років Валентина Серова.

1934 р. у Харкові народилася Наталія Фатєєва. Вчилася в Харківському театральному інституті (1952–1954, у педагога А. І. Сердюка). Закінчила ВДІК (1958, майстерня С. Герасимова і Т. Макарової). У 1958–1959 і з 1961 – актриса Театру-студії кіноактора, в 1959–1961 – Театру імені М. Н. Єрмолової. У кіно – з 1956 року (перша роль – Таня Оленіна у фільмі «Є такий хлопець»). Працювала над дубляжем майже двохсот картин, озвучувала Софі Лорен, Барбару Брильську та багато інших. Народна артистка РРФСР (1980) За заслуги в розвитку вітчизняного кіномистецтва нагороджена орденом Пошани (2000).
 

comments powered by HyperComments