Святкуємо Різдво: частина перша, імпортна

Четвер, 25 грудня 2008, 09:32
У цей день рівно дві тисячі вісім років тому за версією янкі та інших католиків і протестантів народився Ісус Христос, син Божий. Тому можна випити з ними сьогодні, а можна почекати нашого, рідного... Але, повторення – мати навчання, так що пийте.
Святкуємо Різдво: частина перша, імпортна

25 грудня в історії славиться наступними подіями: 336 р. пройшло перше документально підтверджене святкування Різдва Христова у Римі.

1741 р. Цельсій винайшов шкалу виміру температури, чим привабив цікавість до поняття градуса.

1862 р. у Харкові, відповідно до указу від 25 грудня 1862 року, була проведена загальна реформа поліції. Замість старшого та молодшого поліцмейстерів визначено поліцмейстер і його помічник, квартальні скасовані, а замість них призначено помічників приставів.

1870 р. «відбулося Найвище веління про установу в Харкові технологічного інституту (ХПІ). Вартість спорудження передбачена в 2 мільйони рублів з лишком...».

1913 р. у Нью-Йорку за поцілунки на вулиці було заарештовано пару, яку потім оштрафували на 15 доларів. Заздрісники. Підлі заздрісники (можливо, вони ж штрафують за розпивання вина на лавочці в парку прекрасним весняним вечором).

1914 р. під час І Світової Війни британські та німецькі війська уклали неофіційне перемир'я та навіть пограли разом у футбол на Західному фронті «нічийної землі».

1917 р. у Харкові І Всеукраїнський з'їзд Рад проголосив Україну «Республікою Рад робітників, солдатських і селянських депутатів».

1923 р. уперше на новорічній ялинці в Білому домі (Вашингтон) запалала електрична гірлянда.

1959 р. Рінго Старр отримав барабани як різдвяний подарунок.

1993 р. у Москві відкрився всеросійський установчий з'їзд Партії аматорів пива. Напевно, дотепер засідають.

Про відомих світу цього

1895 р. народився Григорій Мотузка, український композитор і хоровий диригент, творець українського народного хору.

1925 р. – Карлос Кастанеда, американський письменник і філософ-містик, гуру руху Нової Ери («Навчання Дона Хуана»). За нього, зрозуміло, логічніше було б ужити яку-небудь альтернативу алкоголю. Але можна й по старинці віддати належне Великому Магу, а от закусити – гриба-а-ами.

1938 р. – Аркадій Хайт, російський кінодраматург, сценарист, один із творців мультсеріала «Ну, постривай!».

1958 р. – Костянтин Кінчев (Панфілов), музикант, лідер групи «Аліса».
 

comments powered by HyperComments