Сьогодні п'ємо, щоб у нас не було ЖОДНОЇ НОВОЇ ДІРКИ

Микола Кузнецов  |  Четвер, 4 червня 2009, 09:09
Сьогодні всій хоч трохи культурній громадськості просто необхідно напитися: 4 червня світ відзначає Міжнародний день боротьби з карієсом. Трохи дивне свято, не знаходите?
Сьогодні п'ємо, щоб у нас не було ЖОДНОЇ НОВОЇ ДІРКИ

Адже якщо вдуматися, то виходить, що з карієсом треба боротися тільки раз на рік. Але проте випити варто. Спирт же мікробів вбиває – звідки знати, може і запобіжите розкладанню зубів.

А ще сьогодні святкується Міжнародний день невинних дітей – жертв агресії. Ця дата відзначається щорічно 4 червня починаючи з 1983 року. Міжнародний день невинних дітей був заснований на сьомій надзвичайній сесії Генеральною Асамблеєю ООН в 1982 році в спеціальній резолюції № A/RES/ES-7/8. Основною причиною ухвалення резолюції стало велике число жертв серед мирного населення в ході вторгнення Ізраїлю до Лівану влітку 1982 року.

День відзначається в роковини нальоту ізраїльської авіації на Бейрут і низку інших населених пунктів Лівану (4 червня 1982 року, ще до початку вторгнення), в результаті якого загинуло 60 осіб.

Також цього дня...

...в 1664 – Новий Амстердам перейменований на Нью-Йорк.

1783 – На ринковій площі в Анноні пройшла перша публічна демонстрація повітряної кулі братів Жозефа-Мішеля і Жака-Етьєна Монгольф’є. Невелика куля діаметром близько 11 метрів, зроблена з полотна і паперу, піднялася на висоту 1830 метрів. Перш ніж опуститися на землю, куля пролетіла більше 1.6 км.

1800 – у Вашингтоні завершено будівництво Білого дому, і в нього в'їхали перші мешканці: президент Джон Адамс з дружиною.

1896 – випробування першого автомобіля, побудованого Фордом, було затримане на годину, оскільки виявилось, що автомобіль ширший, ніж двері цеху, в якому його створювали.

1922 – народження «Крокодила». У видавництві «Робоча газета» вийшов перший щотижневий ілюстрований і сатиричний додаток до газети «Робочий» (потім «Робоча газета») на 16 сторінках, яке спочатку називалося, як і газета. З 13-го номера журнал отримав своє сьогоднішнє ім'я. Перші два випуски були майже цілком присвячені процесу над есерами, що проходив в Москві.

1962 – на екрани СРСР вийшов перший номер сатиричного кіножурналу «Фітиль», головний редактор – Сергій Міхалков.

1965 – в Москві біля Червоних воріт відкрито пам'ятник Михайлу Лермонтову роботи скульптора Ісаака Давидовича Бродського. Цей пам'ятник – той самий «мужик в піджаці», про який йде мова у відомому фільмі «Джентльмени удачі».

1968 – пострілом з вогнепальної зброї вражений Роберт Кенеді, брат Джона Кенеді, одразу після промови з приводу перемоги на попередніх виборах по штату Каліфорнія в буфетной готелю «Амбассадор».

1972 – поет Йосип Бродський був вимушений емігрувати. У листі на ім’я Брежнева він писав: «Мені гірко виїжджати з Росії. Я вірю, що повернуся. Поети завжди повертаються – во плоті або на папері».

1975 – «Роллінг Стоунз» стали першою західною рок-групою, яка отримала гонорар за випуск своїх пісень в СРСР.

Про великих світу сього

4 червня в 469 до н.е. народився Сократ, старогрецький філософ.

1882 – Федір Коміссаржевський, театральний режисер і художник.

1930 – Віктор Тихонов, хокеїст і тренер.

1944 – Ігор Макаров, художник-мультиплікатор і карикатурист, художник музичної редакції ЦТВ, кіностудії «Союзмультфільм», головний художник телекомпанії «Ren TV».

У 1975 році народилася «та сама, яка з губами», Анджеліна Джолі.

Не чокаючись

4 червня 1798 року помер Джованні Джакомо Казанова, італійський авантюрист, письменник і мемуарист.

2004 – Владислав Успенський, композитор.

У Харкові

«4 червня 1898 року Височайше затверджена думка Державної Ради про призначення 150000 крб. на розширення і устаткування приміщень Харківського технологічного інституту і 58850 крб. на щорічне доповнення до його штатних сум... » Словом, підкотилося грошей майбутньому ХПІ.

ru.wikipedia.org
all.kharkov.ua
city.kharkov.ua

comments powered by HyperComments