Український бюджет наповнюватимуть клієнти путан

Ганна Глєбова  |  Середа, 25 лютого 2009, 17:41
Не виключено, що в недалекому майбутньому за продажну любов штрафуватимуть не тільки жриць любові, але і їх клієнтів.
Клієнтів «нічних метеликів» штрафуватимуть.

У Верховній Раді зареєстровано відповідний законопроект. Автори документа пропонують ввести штрафи для тих, хто хоче скористатися послугами путан. Розміри штрафів встановлені в розмірі від 170 до 340 гривень. На думку авторів законопроекту, таким чином в країні вдасться подолати рівень проституції, що зростає в умовах кризи.

У Департаменті з боротьби з злочинами повідомили, що про можливі нововведення вже начулися, але особливих результатів від нього поки не чекають.

«Буде складно доводити, ким саме є людина по відношенню до повії. Адже можуть виникнути підозри, що він клієнт, прийшов за послугою, а він насправді її коханець або друг. Тому зараз можна зробити попередній висновок, що великих змін документ не принесе», – вважають в профільному департаменті.

Опитані повії вважають, що боятися можливого нововведення їм нема чого. Путани стверджують, що зможуть в будь-якому випадку гарантувати конфіденційність своїм клієнтам.

«Я працюю за 600 гривень на годину, своїм клієнтам гарантую безпеку – мені подзвонили, домовилися, зустрілися. Клієнт може не турбуватися про те, що хтось дізнається, що він скористався моїми послугами», – говорить дівчина Марина, торгуюча своїм тілом.

Її колега, 19-річна блондинка Людмил

а, теж впевнена в своєму майбутньому: «Напевно, все це через кризу, просто хочуть так поповнити казну. Але клієнтам не варто переживати через таку нісенітницю».

Втім, повії, які працюють «під дахом», припускають, що платити цьому «даху» доведеться більше – адже якщо приймуть новий закон, потрібно буде відкуповуватися від «органів» не тільки за дівчат, але і за їх клієнтів.

До речі, не виключено, що незабаром штрафи піднімуть і для самих путан. Нещодавно Юрій Луценко заявив, що його відомство збирається вийти до парламенту з пропозицією збільшити адмінштрафи. На його думку, нинішні суми в розмірі від 51 до 255 гривень – дуже малі.

Нагадаємо, що минулого року правоохоронцями Харківської області було складено більше 500 адмінистративних протоколів за фактом проституції. Крім того, минулого року в місті зафіксовано шістнадцять випадків сутенерства і примушення жінок до торгівлі тілом.

До того ж, якщо в 90-х роках минулого століття в Харкові сутенерством займалися чоловіки, то зараз, на думку представника Харківського міського добродійного фонду по роботі з представницями комерційного сексу Олени Тремба дівчат за викликом курирують в основному «мадам».
 

comments powered by HyperComments