Квитки на потяги ось-ось подорожчають

Ганна Глєбова  |  Середа, 4 березня 2009, 14:24
До Міжнародного жіночого дня «Укрзалізниця» підготувала своєрідний подарунок своїм пасажирам – з 9 березня вартість квитків зросте в середньому на п'ять відсотків. Мало того, влітку нас чекає чергова індексація цін на залізничні квитки.
Квитки на потяги ось-ось подорожчають

Відповідно до наказу Міністерства транспорту та зв'язку України, тарифи на перевезення пасажирів залізничним транспортом з 9 березня виростуть на 4.7% в плацкартних вагонах, і на 7.4% в купейних і СВ.

Крім того, з 1 червня 2009 року передбачений наступний етап індексації тарифів: у плацкартних вагонах – на 4.7%, в купейних і СВ – на 7.4%. Загальне підвищення вартості проїзду складатиме 9.5% для плацкартних вагонів і 15% – для купейних і СВ. Тарифи на проїзд в загальних вагонах залишаться без змін.

В середньому, за інформацією прес-служба ЮЖД, за кожні 500 км пасажирам доведеться викладати додатково від 3.44 грн. за проїзд в плацкартному вагоні до 38.6 грн. в СВ. І це без урахування комісійного збору.

При цьому в Мінтранссвязі в утіху відзначають, що рівень тарифів, які встановлені на українських залізницях, значно нижче, ніж у сусідніх державах. Зокрема, вартість проїзду залежно від фірмовости поїзда в плацкартному вагоні російських залізниць дорожчає від 3 до 64%; у купейному і СВ – від 17 до 209%.

Нагадаємо також, що напередодні свят ПЗ запускає додатковий поїзд на Сімферополь, а також додатковий потяг на Київ. Додатковий поїзд №529 з 6 березня курсуватиме за маршрутом «Харків – Сімферополь». Квитки в касах ще є. Поїзд №277 «Харків – Київ» відправиться з Харкова 6 березня о 20:03, а назад з Києва – 7 березня в 17:22.

До речі, наприкінці лютого в Харківському вагонному депо відбувся конкурс на звання «Кращий провідник». Ним стала одна з провідниць фірмового поїзда «Харків – Київ».
 

comments powered by HyperComments