В Харкові стартувала «Лінія милосердя» (фото)

Юлія Гуш  |  Середа, 11 лютого 2015, 11:41
10 лютого в Центрі сучасного мистецтва «ЄрміловЦентр» відкрилася передаукціонна виставка «Лінія милосердя».
В Харкові стартувала «Лінія милосердя» (фото)

Мета аукціону – матеріальна допомога сім'ям, які постраждали через війну на Донбасі. Передусім це стосується родин загиблих, як військових, так і цивільних. Всього на виставці можна побачити 46 робіт, виконаних в різних техніках та жанрах. Деякі картини були створені, як то кажуть, на «злобу дня» - їх основною темою стала війна на Донбасі.

За словами організаторів, у виставці зголосилося взяти участь скільки художників, що їм довелося продовжити прийом робіт на декілька днів. На ній можна побачити роботи не тільки харківських художників, а й авторів з Запоріжжя, Києва та Черкас. Деякі з них були створені спеціально для аукціону. Серед авторів, які виявили бажання підтримати родини загиблих, є такі відомі художники, як Роман Мінін, Євген Світличний, Микола Маценко, Юрій Пікуль, Артем Волокитін та Олег Дроздов. Їх роботи успішно продаються як на українських, так і на світових аукціонах.

Аукціон відбудеться 13 лютого 2015 року. Кожен лот буде закріплений за окремою сім’єю, яка постраждала під час війни. Кошти, які будуть виручені від продажу робіт на аукціоні, будуть передані їм безпосередньо. 

comments powered by HyperComments