В Харкові відбувся концерт дуету «Laura & Kristina Marti» (фото)

Юлія Гуш  |  Неділя, 5 квітня 2015, 11:59
4 квітня в Великій залі Харківського Національного Театру Опери і Балету відбувся концерт джазових музиканток Лаури та Крістіни Марті.
В Харкові відбувся концерт дуету «Laura & Kristina Marti» (фото)

Концерт відбувся в межах всеукраїнського туру по презентації нового етно-джазового альбому музиканток «CHANAPAR», що з вірменської означає «дорога», «путь». Музика, що увійшла до альбому, являє собою органічне і в той же час непересічне поєднання вірменських народних пісень та сучасного європейського джазу.

Під час концерту Лаура та Крістіна виконували як власні твори, так і джазові обробки вірменських народних пісень. Також вони заспівали пісню українською мовою, яку музикнтки написали рік тому. Вони присвятили її Україні.

В концерті також взяли участь Олександр Телепнєв (труба), Віктор Павленко (тенор), Наталія Лебедєва (клавішні), Ігор Закус (бас), Ігор Гнидин (барабани) та Артем Констандян (дхол, дудук).

Під час концерту було презентовано відео, на якому Лаура та Крістіна брали інтерв’ю в дітей джазових музикантів. Вони відповідали на серйозні, часом філософські запитання і розповідали, що для них означає чудо, повага, розмірковували над тим, чому потрібно допомагати людям і в чому полягає сенс життя.

Дует Laura & Kristina Marti працює в жанрі експериментального етно-джазу. Йому вже виповнилося п’ять років. Окрім, власне, авторських пісень, музикантки в своїх оригінальних обробках звертаються до творчості вірменського композитора та співака Комітаса та поета, ашуга Соят-Нови. 

comments powered by HyperComments