(Ір)реальні світи Павла Тичини в кав’ярні Пока (фото)

Юлія Гуш  |  Субота, 23 січня 2016, 08:03
Нещодавно в харківському Літературному музеї відбулося вже другий захід в кав’ярні Пока, який на цей раз був присвячений Павлу Тичині.
(Ір)реальні світи Павла Тичини в кав’ярні Пока (фото)

«Ми започаткували такий цікавий річний проект, який має назву «кав’ярня Пока», – розповіла завідувачка освітнього відділу Ольга Черемська, – стартували ми місяць тому, проводячи футовечірку, присвячену Михайлю Семенку. І вирішили це продовжити. Тобто, концепція цього проекту така: раз на місяць у двадцяті числа двадцять відвідувачів почують про двадцяті роки щось особливе. Сходи Літмузею містифікуватимуться і будуть спеціально оформлені у стилі кав’ярні Пока. І відповідно до творчості того письменника, якого ми виберемо як головного героя місяця».

Цього місяця таким письменником став Павло Тичина. «Сьогодні у нас захід називається «Своє на дні душі лежить. Гостювання в (ір)реальних світах Павла Тичини», – зазначила Ольга Черемська, – ми будемо говорити про його мрії, будемо говорити про його історії, будемо обов’язково пити його улюблений чай і куштувати його улюблені ласощі».

Під час заходу відвідувачі мали нагоду послухати про творче та особисте життя Павла Тичини, його особистість і характер, смаки та вподобання. Всі історії, які пролунали в той день в стінах Літмузею, були взяті з архівів, особистих спогадів та листів сучасників поета. Окрім цього, відвідувачі скуштували улюблений чай Тичини та ласощі, які колись готувала його подруга.

«І, власне, чому кав’ярня Пока? Тому що ці заходи в Літмузеї будуть також супроводжуватимуться тим, що можна буде скуштувати і випити щось найулюбленіше з того, що полюбляв той чи інший письменник, – зазначила Черемська, – окрім того, що ми містифікуємо і своєрідно оформлюємо цей простір. Раніше були футуристи, тепер Павло Григорович Тичина, у лютому будуть перші хоробрі, далі ми дуже хочемо розкрити тему жінки-письменниці… Передусім нас будуть цікавити справжні відвідувачі кав’ярні Пока. Нам буде про кого поговорити».   

comments powered by HyperComments