«Соня Делоне 130»: в «Come in art gallery» стартувала виставка плакатів (фото)

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 5 лютого 2016, 11:09
У галереї «Come in art gallery» відбулося відкриття виставки міжнародної плакатної акції під назвою «Соня Делоне 130», приуроченої до 130-го ювілею художниці.
«Соня Делоне 130»: в «Come in art gallery» стартувала виставка плакатів (фото)

На виставці представлені роботи дизайнерів з різних країн світу. Взяти участь у плакатній акції їх запросила Асоціація дизайнерів-графіків «4-й Блок». Всього за місяць було отримано близько двохсот різноманітних плакатів. Проте на виставці можна побачити лишень роботи, відібрані організаційним комітетом.

Сама виставка присвячена 130-річному ювілею Соні Делоне, всесвітньо відомої художниці напрямку арт-деко, яка свого часу зробила значний внесок у світове мистецтво та дизайн. Вона народилася та провела своє дитинство в Україні. Художниця свого часу згадувала, що її любов до яскравих королів, які вона використовувала в своїх роботах, походить з її дитячих спогадів і зокрема – з образів традиційного українського весілля. Тому не дивно, що на цій виставці представлені плакати також відрізняються насиченістю та яскравістю кольорів, при тому що монохромних робіт там небагато .

В межах цієї виставки запланована низка різноманітних заходів. Наприклад, 7 лютого відбудеться концерт Piano trio. З 10-го по 12-те, 17-го, з 24-го по 26-те лютого свої заходи буде проводити Школа сучасного мистецтва. 18 січня відбудеться культурний захід під назвою «Психологічні ескізи». З 9 по 23 лютого пройде цикл лекцій від Максима Жидко. А 27 лютого відбудеться концерт-лекція за участі Валентина Смолянинова під назвою «З корабля на бал». Всі ці заходи стартують о 19.00.

Фоторепортаж

comments powered by HyperComments