Яка вона, філософія серця харківського волонтера? У галереї «Бузок» відкрито нову фотовиставку

Тетяна Зарубіна  |  Вівторок, 26 квітня 2016, 19:00
У проекті «Філософія серця. Почуття. що формують життя» вперше у Харкові зібрано більше 100 світлин та близько 30 відео про волонтерську діяльність.
Яка вона, філософія серця харківського волонтера? У галереї «Бузок» відкрито нову фотовиставку

На виставці представлено 27 світлин, які перемогли та стали найкращими. Головна мета нової виставки – розкрити значущість та масштаби волонтерської діяльності для нашої країни, показати людяність та справжню щирість її відкритих сердець. Адже волонтери – це справжні герої сьогодення.

Організаторами проекту стали Департамент масових комунікацій Харківської обласної державної адміністрації та Національний союз журналістів України. Герої фото – це ті, хто допомагає переселенцям та дітям сиротам, хто збирає гроші на лікування людей. Звичайні люди, які здатні на героїчні вчинки заради ближнього. Харківські волонтери – нова потужна сила, яка штовхає суспільство вперед.

На відкритті виставки була присутня директор Департаменту Вікторія Аннапольська. Вона розповіла історію появи цього проекту: «Хочу зосередити увагу саме на цих роботах, які ви бачите в залі цього центру. Сьогоднішня виставка присвячена волонтерського руху на Харківщині. Кілька років тому кожен з нас, напевно, навіть не замислювався, що таке «волонтер», навіщо потрібні ці люди. Так сталося в нашій країні, що багато наших співвітчизників опинилися просто неба, без житла, позбулися багато чого і змушені були покинути свої місця».

Вікторія Аннапольська розповіла, чому тема волонтерства важлива для неї особисто. «Я акцентую увагу на цьому, тому що у мене є одна особиста історія, якою я б хотіла поділитися. – Розказала вона. – Почувши коротке повідомлення, моя близька родичка поїхала на вокзал, щоб допомогти, зустріти кого із знайомих з Луганська. Вона поїхала туди і залишилася там надовго. Там дві дівчини вже сформували стіл, записували потреби людей. І так утворилася «Станція Харків» – величезний волонтерський рух, який багатьом допоміг. І тоді у мене народилася думка».

Директор Департаменту наголосила на важливості уваги до кожного. «Хто ці люди? Чому вони безоплатно витрачають свої сили, свій ресурс, і чому за ними йдуть інші з тою ж метою. Ці люди не мають потреби в піарі, вони не хочуть потрапляти в історію, не хочуть ніяких фотографій. Ми повинні знати про тих людей, які мають таку філософію серця, беруть і роблять. Тут представлені роботи переможців в жанрі аматорів і професіоналів. Решта робіт зроблені професійним фотографами, поруч з кожною роботою – історія волонтера», – розповіла Вікторія.

Виставка триватиме до 5 травня. Вхід вільний для усіх бажаючих.

comments powered by HyperComments