Що таке If Only - пропонує подумати харківський художник Антон Ткаченко

Тетяна Зарубіна  |  Середа, 11 травня 2016, 22:35
У галереї VOVATANYA відбулося відкриття виставки під назвою If Only молодого харківського художника Антона Ткаченко.
Що таке If Only -  пропонує подумати харківський художник Антон Ткаченко

Концепція виставки передбачає використання змішаної техніки, предметних інсталяцій і колажів. «У певної думки повинна бути точка, і в моєму випадку це - виставка», - пояснює амбіційний художник.

На відкритті виставки була присутня Тетяна Тумасян, куратор і галерист, за сумісництвом директор Харківської муніципальної галереї, вже легендарний харківський художник Гамлет Зіньковський. Антон Ткаченко подякував присутнім за шалену підтримку .

Згодом Антон розповів кореспонденту видання «Справжня Варта» про свою виставку, участь в фестивалі NonStopMedia 2014 та подальші плани:

Розкажи про фестиваль NonStopMedia і твоїй участі у ньому.

Фестиваль проходить вже не перший раз, здається, восьмий. Я думаю, що це відмінна можливість для молодих художників проявити себе, навчитися чомусь новому. Фестиваль включає в себе конкурсну програму для художників до 30 років, освітню платформу. Я вже зробив ряд виставок, одна з них проходила в Австрії.

Як тобі співпраця з іменитими художниками?

Ми працюємо у форматі воркшопу, вчителями та наставниками у художників були такі метри як Сергій Братков, Стас Волязловський. Це класна можливість поділитися досвідом. Наскільки мені відомо, в Україні це єдиний некомерційний проект для молодих художників такого типу. Якісь аналоги намагаються створити у Львові, в Києві, але там це поставлено на комерційну основу. Мою виставку If Only я спочатку намагався відкрити у «Французькому бульварі», але там не вдалося цього зробити. У просторі галереї VOVATANYA мене прийняли дуже тепло.

А що стало причиною того, що виставку довелося відкрити в іншому місці?

Думаю, що причиною стала цензура.

Як ти ставишся до цензури?

Я вважаю, що цензура навіть необхідна. Тільки в умовах цензури художник може розвиватися. Наприклад, як в Мінську, де художника можуть вбити або посадити за творчість. Якщо цензура відсутня, то художник починає творити на поталу публіці, створює більш «зручні» речі.

Які у тебе подальші плани?

Після цієї виставки буде друга частина цього ж проекту. Вона буде представлена ​​7 вересня в Києві в галереї CLOSER. А в рамках Ночі музеїв, 21 травня, пройдуть екскурсії та інтерактивна акція в дворику галереї.

Антон Ткаченко - молодий харківський художник, який заявив про себе на фестивалі молодіжних проектів NonStopMedia в 2014 році. За ним послідував ряд персональних і групових виставок в Харкові й інших містах України, груповий проект в Австрії. Художник експериментує з технікою: графіка, живопис, колаж, змішані техніки, інсталяції.

comments powered by HyperComments