Архангел, злива і бутік. Харківські музиканти вийшли на вулиці

Ганна Старкова  |  Неділя, 22 травня 2016, 09:41
День вуличної музики — міжнародне неофіційне свято. Щорічно в третю суботу травня ініціативу підтримують тисячі виконавців і фанів.
Архангел, злива і бутік. Харківські музиканти вийшли на вулиці

У Харкові День вуличної музики проходить з 2014 року. Почалася програма о другій годині дня. Одразу в двох локаціях — поблизу ЦСМ «ЄрміловЦентр» та у саду Шевченка.

Учасники хору «Вся Надєжда» не лише радували аутентичним співом, а й пояснювали, чому обрали саме цей майданчик: довкруги багато пам’яток, пов’язаних із музикою, історією та життям Харкова. «А ще ми знаходимось поміж двома об’єктами, пов’язаними з музикою. З оперним театром і так усе ясно. А ось другий — скульптура архангела Михайла. Це один з найшанованіших архангелів. Саме він сповістить трубним гласом день Страшного суду», — серед іншого, зазначив учасник хору Ігор Авдєєв.

На просторах саду Шевченка за гарної погоди завжди можна зустріти вуличних музикантів. Не став виключенням і День вуличної музики — позапрограмні скрипачки розташувалися поблизу містка.

Традиційною частиною Дня вуличної музики є проект «Вуличне фортепіано». Організатори планували виставити інструмент на площі Поезії, але в останню мить відмінили роботу майданчику: «Зранку була злива. Ми можемо сховати піаніно під навіс, але свято не лише для музикантів, а й, передусім, для слухачів. Для них облаштувати майданчик ми не в змозі». Програму також довелося змістити на годину, але погода зглянулася та не ставала більше на заваді.

Імпровізований концертний майданчик на вузькій Чернишевській з п’ятої години вечора щільно обступили фани, що викликало посмішки перехожих та стримане невдоволення співробітників театру Пушкіна, на сходинках якого стояли-сиділи слухачі.

«А спонсором одягу вокалісту є бутік позаду», — пожартував  вдягнений у майку фронтмен гурту «Вул.Курзу» Юрек Якубов, вказуючи на магазин білизни. Зазначимо, що у Харкові (на відміну від деяких українських міст) проект існує за ініціативи та на кошт організаторів та музикантів, що приймають участь.

Послухати вуличну музику протягом дня можна було також поблизу фонтану на площі Архітекторів та на подвір’ї костьолу на вулиці Гоголя.

comments powered by HyperComments