У Харкові виступлять музиканти з Франції, Німеччини та Швейцарії

Вівторок, 27 вересня 2016, 15:03
ХХIII Міжнародний музичний фестиваль «Харківські асамблеї - противлення злу мистецтвом» пройде з 30 вересня по 16 жовтня у Харкові.
У Харкові виступлять музиканти з Франції, Німеччини та Швейцарії

Нагадаємо, що фестиваль був заснований у 1991 році і за 25 років з різних причин не проводився лише в 1996, 1998 і 2000 роках.

Героєм нинішніх «Харківських асамблей» стане Фелікс Мендельсон Бартольді. У програмі фестивалю майже весь спектр його творчості: симфонії, ораторіальні твори, увертюри, твори для фортепіано, скрипки, віолончелі, духових інструментів, ансамблів різного складу, камерного оркестру, вокальна музика, а також прем'єрні в Україні покази двох концертів для фортепіано з оркестром.

Гостями фестивалю стануть такі музиканти: диригент і скрипаль Юрій Насушкін (Іспанія-Україна), диригенти Аллін Власенко (Україна) і Дмитро Лісс (Росія), віолончеліст Денис Северин (Швейцарія), піаністи Вольфганг Манц (Німеччина), Лідія Стратулат (Іспанія) та Андрій Кутасевич (Київ), валторніст Жан-П'єр Беррі (Франція-Швейцарія), скрипаль Антон Холоденко (Франція). Вперше приїдуть до Харкова гості з Німеччини Петер Розенберг (скрипка), Юлія Ремпе (сопрано), диригент Гвідо Румштадт. Також у Харкові чекають на виступ трубача Жерара Метрайе (Швейцарія) і піаністки Пауліни Тукіайнен (Фінляндія).

Крім того, в рамках фестивалю пройде науково-практична конференція на тему «Фелікс Мендельсон Бартольді: культурні ініціативи і художні пріоритети».

Відкриття фестивалю відбудеться в Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М. В. Лисенка, де виступлять симфонічний оркестр та хор Харківського національного університету мистецтв імені І. П. Котляревського і молодіжний оркестр «Слобожанський». Початок - о 18:30.

Зазначимо, що концерти пройдуть в університеті мистецтв, оперному театрі, Будинку органної та камерної музики. З програмою заходів можна ознайомитися тут.

 

comments powered by HyperComments