Інтернет аукціон для колекціонерів перевірять на законність

Четвер, 24 серпня 2017, 17:51
Міністерство культури звернулося до СБУ з проханням зупинити продаж археологічних цінностей через інтернет-аукціон “VIOLITY”
Інтернет аукціон для колекціонерів перевірять на законність

Зокрема, цей аукціон використали організовані злочинні групи, які займалися незаконним переправленням культурних цінностей закордон, - повідомляє «Справжня Варта».

Як повідомляє прес-служба Міністерства, ці групи використали VIOLITY для продажу в Естонію так званого меча «Вікінгів», а також рідкісного комплексу ювелірних прикрас ХІІ – першої половини ХІІІ ст.

З метою запобігання незаконному обігу культурних цінностей, у тому числі і в першу чергу археологічних предметів, Міністерство культури України звертається до  Служби безпеки України з проханням здійснити моніторинг офіційного сайту аукціону для колекціонерів “VIOLITY” на предмет законності проведення операцій з культурними цінностями, та вжити відповідних заходів реагування з метою недопущення нелегального обігу предметів археологічної спадщини.

Як раніше писала «Справжня Варта», мотлох обклали податками. Стару річ тепер можна продати, сплативши податок на доходи фізосіб і військовий збір.

Якщо б/у товар реалізований через фізособу-підприємця, то людина зобов'язана вказати дохід в декларації і самостійно сплатити податок на доходи фізичних осіб в розмірі 18% і військовий збір 1,5%.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments