На весняних канікулах в Харкові повторять унікальний казковий концерт-аудіоспектакль про симфонічний оркестр

Вівторок, 26 березня 2019, 11:12
Унікальний концерт-аудіоспектакль для дітей «Оркестр - дітям. Казковий світ класики» повторять музиканти МАСО« Слобожанський».
На весняних канікулах в Харкові повторять унікальний казковий концерт-аудіоспектакль про симфонічний оркестр

Прем'єра концерту відбулася в січні цього року і, за словами організаторів, пройшла з великим успіхом. Концерти для дітей відбудуться у Будинку Алчевських на весняних канікулах, 28 і 29 березня. В один день пройде відразу по два концерти. Початок об 11:00 та о 16:00. Виконання класичної музики буде переплітатися з казковим аудіоспектаклем про симфонічний оркестр. У ролі казкових героїв - музичні інструменти. Диригент - Сергій Лихоманенко (Київ).

Серед культурних заходів для дітей, які пройдуть в нашому місті під час весняних канікул концерт «Оркестр - дітям, казковий світ класики» займає особливе місце - запевняє художній керівник МАСО «Слобожанський», народний артист України, професор Харківської консерваторії Гаррій Абаджян. Адже завдяки йому сотні дітей вже вдалося зацікавити класичною музикою. «Прем'єра концертної програми з успіхом пройшла в січні цього року і не залишила байдужим жодного глядача. Особливо важливо, що класичною музикою вдалося зацікавити дітей. Адже в наш час діти, на жаль, часто більше цікавляться життям віртуальним, тому формувати у них естетичну і художню культуру просто необхідно, а найкраще це робити в юному віці. І потім, якщо починати слухати класику в ранньому віці, у дітей обов'язково проявляться творчі здібності, що в сучасному світі дуже важливо».

Секрет популярності концерту в унікальній, незвичайній і дуже цікавій концертній програмі –   зізнається директор МАСО «Слобожанський» Олена Єрьоміна. Вона побудована форматі музичного аудіоспектаклю, в якому розповідь про інструменти симфонічного оркестру переплетена з класичною музикою. В основі сюжету – історія про жителів казкової країни під назвою «Музика»: нотки «Ля», яка живе в «гобої», маленького хлопчика Вольфі, в якому можна впізнати маленького Моцарта і феї Драже з балету Чайковського "Лускунчик". Разом ці герої відправляються в захоплюючу подорож, під час якої знайомляться з різними казковими персонажами, в ролі яких виступають музичні інструменти. Голосами професійних акторів інструменти розповідають про себе, а в руках музикантів грають впізнавані  уривки з популярних творів - "Щедрик" Миколи Леонтовича, "В печері гірського короля" і "Ранок" Едварда Гріга, "Танець Феї Драже" і "Вальс квітів" Петра Чайковського, "Танець Лицарів" Сергія Прокоф'єва, "Ніч на Лисій горі" Модеста Мусоргського та інших. «Формат аудіоспектаклю припав до душі всім дітям - і тим, хто вчиться в музичних школах, і тим, хто не займається музикою. - стверджує Олена Єрьоміна. - Захоплюючий сюжет і впізнавані мелодії в «живому» виконанні, справили незабутнє враження на аудиторію. Так що, на прохання слухачів, ми вирішили повторити цей концерт. А щоб всі бажаючі могли потрапити на нього, зробили по два концерти в один день, в 11:00 і о 16:00. Оскільки на канікулах будуть працювати музичні школи і шкільні табори, ми очікуємо на групові заявки, а керівнику групи готові надати безкоштовне запрошення. Також, безкоштовно відвідати концерт можуть братики або сестрички юних глядачів, віком до 5 років ".

Нагадаємо, що концерти-аудіоспектаклі «Оркестр - дітям. Казковий світ класики» відбудуться в Будинку Алчевських (вул. Жон Мироносиць, 13) у четвер 28 березня і в п'ятницю, 29 березня. В один день пройдуть по два заходи, початок о 11:00 та о 16:00.

Наступний виступ МАСО «Слобожанський» відбудеться вже в Театрально-концертний центрі (мала зала ХАТОБ) в неділю, 10 квітня, початок о 19:00. Це буде концерт «Побачення з класикою», в якому оркестр під керівництвом диригента Національної філармонії України Віталія Протасова виступить з відомим скрипалем Михайлом Захаровим. У програмі твори Шуберта Моцарта та Глієра.

Придбати квитки на концерт можна:

  • в касі МАСО «Слобожанський», тел .: 706-17-16, адреса: вул. Жон Мироносиць, 13 (офіс оркестру).
  • Інтернет-білет
  • Кarabas.com

Ресурси МАСО «Слобожанський»

  • Facebook
  • Захід в Facebook 28.03.2019
  • Захід в Facebook 29.03.2019
  • Instagram                                                                               
comments powered by HyperComments