Креативний Львів допомогає креативному Харкову

Вівторок, 7 червня 2022, 16:01
Львівська міська влада запропонувала харківському сучасному кросовер-оркестру Prime Orchestra інтегруватися у мистецький простір міста Лева.
Креативний Львів допомогає креативному Харкову

На зустрічі з колективом, що відбулася за ініціативою директора департаменту розвитку Львівської міської ради, начальника управління культури Наталії Бунди після святкового концерту оркестру на честь Міжнародного Дня захисту дітей, харківським музикантам запропонували не тільки базу для репетицій, якою стане Культурно-освітній центр ім. Олександра Довженка.

«Важливо також, що місто запропонувало також свою допомогу з питанням розміщення музикантів, більшість з яких після ракетних ударів з боку РФ по Харкову залишилась без житла у рідному місті», – підкреслив режисер та со-продюсер Prime Orchestra Юрій Рибалка.

За його словами, у дружній зустрічі в Управлінні культури ЛМР взяли участь керівники багатьох концертних залів та музичних колективів міста Лева. Окрім центра Довженка, це Палац культури імені Гната Хоткевича, Львівський будинок органної і камерної музики, Театр Лесі Українки, чоловічі хорові капели «Дударик» і «Гомін».

«Відразу ж після дружньої наради в Ратуші ми побували в Центрі Довженка, який стає для нас другим домом, – розповідає музичний продюсер та гитарист Prime Orchestra Олексій Хорольский. – А вже наступного дня відбулася тепла зустріч у Палаці Хоткевича. Дуже вражений щирою галицькою гостинністю – всюди, окрім кави, пропонували творчу співпрацю».

За словами Юрія Рибалки, також вдалося поспілкуватися про співпрацю з керівником Академічної хорової капели «Дударик» Дмитром Кацалом та директором Львівського муніципального хору «Гомін» Олесею Дутко..

«Попереду – новий амбасадорський тур оркестру країнами Європи і містами креативної мережі UNESCO, – каже він. – Втім вже сьогодні можна сказати: харківський Prime Orchestra інтегрується до львівської культурної спільноти і щиро вдячний Львову за гостинність, допомогу та готовий до подальшої співпраці».

comments powered by HyperComments