Мистецтво

15:25
Муніципальна Галерея продовжує спроби в галузі експериментальної живопису. 27 вересня вона представила послідовників контемплятивного живопису, який інтерпретує колір, що впливає на сприйняття людини. Цього разу до Харкова з метою привідкрити таємниці нового жанру живопису приїхали троє художників: Анастасія Бороніна (Росія), Маркус Майер (Німеччина) та Зебастьян Голлуб (Німеччина).
11:04
Молодіжний симфонічний оркестр «Віртуози Слобожанщини» 28 вересня відкрив свій XXI концертний сезон. Однією з родзинок цього вечора був «Парад ансамблів оркестру». Виступили і квартет валторн, і брас-квінтет, і струнний квартет. Кожен учасник «параду ансамблів оркестру» – є лауреатом міжнародних та всеукраїнських конкурсів.
19:33
«Prete rosso» («Рудий священик») – саме таке прізвисько отримав Антоніо Вівальді у мемуарах Карло Гольдоні. І дійсно, він був і рудим («Рудий» - було прізвисько і його батька), і священиком водночас. Антоніо Вівальді цього року ювіляр – виконується 335 років від дня його народження. Саме ця подія і надихнула творців ХХ ювілейного Міжнародного музичного фестивалю «Харківські асамблеї» розпочати свою роботу під назвою: «Антоніо Вівальді в аурі музичних ювілеїв року».
14:08
27-28 вересня у Харкові втретє відбудеться літературно-мистецький фестиваль Йогансен-fest. Цього річ фестиваль вирішили провести у вересні, хоч зазвичай саме жовтневі дні є пам'ятними в історії української літератури – це дата народження та смерті (16.10.1896 – 27.10.1937) українського поета, один із засновників письменницької групи ВАПЛІТЕ, представник розстріляного відродження – Майка Йогансена.
13:05
Вже 28 вересня у малій залі ХАТОБ Молодіжний академічний симфонічний оркестр «Віртуози Слобожанщини» відкриє новий сезон. І одразу планує зачарувати харківську публіку – в Україні має вперше прозвучати Симфонія до мажор Ріхарда Вагнера під диригуванням Тараса Куценка.
00:40
Усі любителі творчості Сергія Жадана останнім часом жили в трепетному очікуванні прем'єри фільму Михайла Лук’яненка «ДепешМод», яка на широкому екрані представила одну із глав однойменного роману відомого українського письменника. Для екранізації обрали розділ «Ріка, що тече проти власної течії», сама назва і визначила головну тему картини.
14:14
25 вересня харківська книгарня «Є» та Молодіжний націоналістичний конгрес запрошують на перегляд кінострічки «Живе Білорусь» польського режисера Кшиштофа Лукашевича. Початок о – 18:00
20:59
Пригодницький фільм «Іван Сила» (назва англійською мовою - Strong Ivan) оповідає небувалу історію життя нашого співвітчизника Івана Фірцака, який народився в червні 1899 року в українському селі Білки Іршавського району на Закарпатті.
19:09
Харківська книгарня «Є» та видавництво "Клуб Сімейного Дозвілля" запрошують на презентацію книги Ігоря Зарудка «Матадор. Нотатки авантюриста», що відбудеться у четвер, 19 вересня о 18:00
09:12
«Тижні Німеччини» продовжують тішити харків'ян мистецькими розминками. 24 вересня в концертному залі філармонії демонструватимуть класику німого кіно – фільм «Кабінет доктора Калігарі». Щоб створити атмосферу кіносеансів 20-х років організатори вирішили запросити двох відомих харків'ян – кінознавця Володимира Миславського, який задаватиме тон вечора, та композитора і піаніста Володимира Соляникова.