Мистецтво

10:50
Національний заповідник «Софія Київська» урочисто відкрив виставковий проект «Київська Русь. До 900-річчя вокняжіння Володимира Мономаха». Виставка такого масштабу відбувається у Заповіднику вперше. Експозиція презентує матеріали з колекцій Археологічного музею, Центру археології Києва та наукових фондів Інституту археології НАН України, Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній», Чернігівського історичного музею ім. В.В. Тарновського, музейних фондів Національного заповідника «Софія Київська». Виставка експонуватиметься до 1 липня 2013 року.
13:26
Харківська обласна державна адміністрація (ХОДА) та Харківська обласна рада призначили видатним діячам культури і мистецтва області щорічні Гранд-премії. Також призначені іменні щорічні стипендії представникам обдарованої творчої молоді - по 200 грн. на талант. На призначення премій та стипендій експертними робочими групами було рекомендовано 10 діячів культури і мистецтва і 10 представників творчої молоді у номінаціях: вокальне мистецтво, декоративно-ужиткове мистецтво, дизайн, література, музичне мистецтво, нематеріальна культурна спадщина, образотворче мистецтво, театральне мистецтво, фотомистецтво, хореографічне мистецтво.
10:46
Після свого виходу у перший прокат у 2012 році фільм Михайла Іллєнка "ТойЩопройшовКрізьВогонь" відвідав більше 10 кінофорумів світу і отримав чимало нагород. Також стрічка була офіційним вибором від України на премію Оскар у номінації “Кращий фільм іноземною мовою”. Останній із фестивалів, у якому стрічка взяла участь – Cinema mundi у Брно, Чехія. Фільм було показано у секції “Кращі фільми світу”.
14:27
Сьогодні час швидкого споживання інформації, коли читача, слухача чи глядача менше цікавить аналітика. Крім того, її важко виробляти у будь-якій сфері, включаючи культурну. Тому журналісти більше тяжіють до новинних матеріалів, де простіше знайти "сенсацію".
08:50
21 квітня в харківському клубі "Churchill`s pub" відбудеться великий сольний концерт гурту “Тінь Сонця”! В програмі звучатимуть найкращі пісні з альбомів “Танець серця”, “Полум'яна Рута”, а також зовсім нові композиції.
08:34
Книгарня «Є» та видавець Олександр Савчук запрошують на презентацію поетичної антології «Парк Горького Періоду». Модератор — Ігор Зарудко. Зустріч відбудеться у четвер, 18 квітня. Початок – о 18:30
10:39
У Мистецькому Арсеналі від 12 квітня до 12 травня буде представлена унікальна експозиція — "100 шедеврів світової скульптури".
11:47
Цьогорічний «Тиждень іспанського кіно» пройде у Києві, Львові, Одесі, Дніпропетровську, Донецьку, Харкові та Вінниці. Його офіційне відкриття відбудеться 5 квітня у столичному кінотеатрі «Київ», але в харківському "Боммері" демонстрація іспанських стрічок розпочнеться вже 4 квітня.
15:09
Харківська книгарня «Є» разом з літературним клубом «Апостроф» запрошує на вечір гумору. У програмі: вірші, гуморески й пісні у виконанні харківських поетів. Модератор – Лариса Вировець. Зустріч відбудеться у вівторок, 2 квітня, початок – о 18:30.
11:06
Для тих, хто добре знає місто і для кого Харків лишається невідомим, для всіх, кого просто цікавить образотворче мистецтво, у бібліотеці НТУ «ХПІ» триває виставка робіт з живопису і графіки під назвою «Таємниці харківських двориків».