Мистецтво

22:40
Минулого тижня відомі джазові вокалісти і композитори з Києва – Кристина і Лаура Марті приїхали на батьківщину подарувати свято своїм першим вчителям.
10:13
22 березня Харків відвідає професор Університету імені Адама Міцкевича Войцех Вжосек. Він прочитає лекцію «Історичне джерело як реалістичне алібі історика», візьме участь у дискусії «Теорія - історія - суспільство: суспільна роль історії в Польщі та Україні».
14:23
З 14 по 20 березня у Харкові, а також у Києві, Львові та Одесі відбудеться черговий "IRISHFEST: Нове кіно Ірландії". Українським глядачам вже вчетверте покажуть останні фестивальні стрічки однієї з найцікавіших національних кінематографій світу. Усі фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами. Сеанси в кінотеатрі «Боммеръ» — о 17.00 та о 19.00.
09:11
Основною метою конкурсу є відкрити широкому загалу імена молодих, талановитих українських драматургів. Конкурс п’єс “Драма.UA” спрямований на популяризацію сучасної української драматургії, пошук та підтримку молодих авторів-драматургів, просування актуальної української драматургії на театральні сцени та до літературних видань.
12:32
Завтра о 15.00 у Києві в Національній парламентській бібліотеці України в рамках бібліотечних Шевченкознавчих студій відбудеться презентація перших двох томів «Шевченківської енциклопедії» в шести томах
18:28
Дмитро Терновий, один із засновників, продюсер і актор харківського "Театру на Жуках" переміг на міжнародному конкурсі драматургів "Говорити про кордони".
19:35
На Полтавщині 2013-й рiк оголошено роком українського поета, журналіста і громадського діяча Василя Симоненка. Це ініціювали асоціація «Громадянське суспільство» й обласне відділення міжнародної організації «Жіноча громада»
23:50
20 лютого у книгарні «Є» відбулась презентація книги «Літературна Дефіляда. Сучасна українська критика про сучасну українську літературу». Книга вмістила в себе 20 критичних нарисів про творчість популярних письменників сучасної України. Збірка складена за участі 19 авторів.
10:22
Фонд Миколи Томенка «Рідна країна» разом із відомими вченими та громадськими діячами вже другий рік поспіль реалізовують низку проектів шевченкознавчого спрямування. У 2012 році, в рамках проекту «Шляхами Тараса Шевченка», який реалізує Фонд, було презентовано факсимільне відтворення «Альбому Тараса Шевченка 1845 року».
11:34
Перший український 3-D анімафільм за авторською інтерпретацією легенди про Микиту Кожум’яку молодого дитячого письменника Антона Сіяніка. Трейлер мультфільму презентували на кіноринку під час Каннського кінофестивалю ще на початку 2012 року. Там його помітили американські кіновиробники. Проект їм настільки сподобався, що вони запропонували спільно профінансувати творіння і взяти його в свій прокат.