Мистецтво

09:15
У середу, 20 лютого видавництво «Темпора» та харківська книгарня «Є» запрошують читачів на презентацію книжки «Літературна Дефіляда. Сучасна українська критика про сучасну українську літературу». Початок презентації — о 18:00.
23:00
17 грудня 2013 року виповнюється 105 років від дня народження Юрія Володимировича Шевельова – видатного харків'янина, всесвітньо відомого вченого, філолога, мовознавця. На жаль, ім'я Шевельова й до сьогодні недостатньо відоме в рідному місті, зокрема, в Харкові ще немає ні пам'ятного знаку, присвяченого вченому, ні вулиці його імені.
10:14
У Харківському літературному музеї 14 лютого відбудеться вечірка з нагоди Дня святого Валентина. Організатори заходи повідомили – початок вечірки о 18.00
17:00
Харківська книгарня «Є» запрошує на ФРІ-вечір з директором Театру-студії «Арабески» Світланою Олешко. Тема: «Пошук життєздатної моделі незалежного театру в Україні». Зустріч відбудеться у середу, 13 лютого, початок – о 18:30.
19:25
7 лютого у рамках тематичних вечорів Австрійської бібліотеки у Харкові відбулась творча зустріч з Сергієм Жаданом – відомим українським письменником і перекладачем. Гості вечора ознайомились із сучасною австрійською поезією. Твори десяти віденських авторів, представлені у збірці «Діти Райнера і Марії» і перекладені з німецької Сергієм Жаданом. Крім того С.Жадан прочитав дещо з написаного ним за часів життя у Відні.
15:56
У кар'єрі Тоні Матвієнко цей диск став першим. «Увійшли нові пісні Тоні, а також авторські та народні пісні у моєму виконанні, — розповідає Ніна Матвієнко. — Донька переспівала дещо з мого репертуару, наприклад, „Дикі гуси“ або „Чарівну скрипку“.
21:45
5 лютого у книгарні «Є» відбулось чергове засідання поетично-пісенного клубу "Апостроф". Цього разу темою вечора стала творчість і життя видатного поета Василя Семеновича Стуса.
20:24
Звертаємо вашу увагу на першу подію у низці тематичних вечорів оновленої Австрійської бібліотеки у Харкові. Це буде вечір віденської поезії, творча зустріч із відомим українським письменником та перекладачем Сергієм Жаданом. Зустріч побудована на матеріалі збірки «Діти Райнера і Марії».
15:54
Українське кіно переживає свій прокатний ренесанс. Принаймні так стверджує плеяда вітчизняних режисерів, що засукала рукава і власноруч це кіно воскрешає. В 2012 році таким першопрохідцем українських кінотеатрів став Іллєнко з полотном «ТойХтоПройшовКрізьВогонь».
12:35
В Обласному центрі культури і мистецтва відкривається виставка «Народні таланти Слобожанського краю», яка приурочена до 20-ліття Харківського осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України. Офіційне відкриття виставки відбудеться 5 лютого 2013 року о 16.00.