Мистецтво

14:00
«Я любив вас усіх, та найбільше любив Україну» - ці слова з відомої пісні так вдало говорять про Степана Сапеляка. Цією ж піснею вшанували його пам'ять співаки Василь та Оксана Марчаки на роковини смерті видатного українського поета, прозаїка, публіциста і патріота нашої країни.
09:43
Лідер «Океану Ельзи» Святослав Вакарчук повідомив, що великий стадіонний тур гурту розпочнеться 19 травня з української частини, в якій охопить 27 міст країни. Завершиться турне 28 вересня у Київському палаці спорту. Після виступів в Україні, з жовтня 2013 року «Океан Ельзи» вирушить у другу частину концертного туру країнами СНД та Північної Америки.
11:16
Український переклад нової книги Пауло Коельйо «Рукопис, знайдений в Аккрі» вийшов друком напередодні Нового Року, накладом у 25 тисяч примірників. Книга українською, увійшла в перші п'ятнадцять світових перекладів роману, російського серед них ще не було.
14:38
В ефірі Першого Національного каналу було названо лауреатів XIV Всеукраїнського рейтингу «Книжка року». Гран-прі рейтингу здобуло видання «Хотинська битва 1621 – битва за Центральну Європу» київського видавництва «Балтія-Друк».
00:13
З 31 січня по 6 лютого в кінотеатрі «Боммер» (Харків, вул. Полтавський шлях, 6) пройде щорічний фестиваль найгучніших французьких кінопрем'єр року.
19:30
7 лютого 2013 р. о 18:00 в Червоній залі столичного Будинку кіно (Київ, вул. Саксаганського, 6) відбудеться презентація нового двосерійного фільму "Стеком і шаблею".
13:45
У Харківському художньому музеї до 25 лютого працює виставка «З Україною в серці», присвячена 140 - річчю з дня народження видатного українського художника та архітектора Василя Григоровича Кричевського (1873-1952 рр.).
10:06
Як чинять справжні чоловіки, коли від них йде їх кохана дівчина? Ймовірних варіантів чимало. Головний герой фільму, Ігор Смірнов, вирішує якнайшвидше повернути свою дівчину Юлю, але повернути вельми оригінальним способом, став для неї... суперницею,співачкою Люсею Зайцевою.
00:59
19 січня 2013 р. в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва (Харків, вул. Пушкінська, 62) відбудеться концерт фольклорних гуртів Харківської області та м. Харкова. У концертній програмі – виступи колективів з колядками, щедрівками, жартівливими піснями, розповідь про дівочі ворожіння, традиції святкування Різдва, Щедрого вечора та Водохреща, а також майстер-клас з традиційних народних побутових танців.
11:08
Ними стали колишній політв'язень, голова Музею шістдесятництва Микола Плахотнюк, художниця Любов Міненко, письменник Борис Ткаченко та співачка і телеведуча Софія Федина.