Мистецтво

14:51
«That cat`s something I can`t explain» (Pink Floyd, «Lucifer Sam»). Було нестерпно спекотно від палаючого тропічного сонця. Ми з Оленою йшли м’яким узбережжям, обережно переступаючи брухт, який за ніч намило штормом.
00:56
Про це повідомляє Комітет з Національної премії України імені Тараса Шевченка. З-поміж 41 подання до участі у третьому турі на здобуття найвищої мистецької нагороди держави, шляхом таємного голосування, Комітет допустив 23 твори:
10:36
24 грудня 2012 року в Обласному центрі культури і мистецтва, напередодні Різдва і Нового року, відкрилась виставка художнього текстилю «Казковий вернісаж».
15:35
Анастасія Перевозник – харківська поетка, автор збірки «На живу нитку». Вихованка літературної студії «Зав’язь».
12:22
Знайдений торік у Дніпрі середньовічний меч після реставрації урочисто презентували в Національному музеї історії. Деякі історики вважають його мечем Святослава Хороброго — батька Володимира Хрестителя — і пропонують зробити національною святинею.
19:22
Мистецтво - найпрекрасніший, найстрогіший, найрадісніший і благий символ одвічного, не підвладного розуму прагнення людини до добра, до істини і досконалості. (Томас Манн)
13:19
Українська служба корпорації ВВС оголосила переможців конкурсу "Книга року BBC 2012" та "Дитяча Книга року ВВС 2012", що представлені у співпраці з Культурною програмою Європейського Банку Реконструкції та Розвитку (ЄБРР).
00:01
Одним з перших його чудес був порятунок трьох сестер від блуду та бідності. Їх батько не міг дати посаг та зіграти весілля. Тож будучи молодим священиком, Святий Миколай вночі пробрався до вбогої хати й підкинув три пакунки грошей та золота. Ця історія нам відома завдяки Данте.
21:01
Книгарня «Є» запрошує на перегляд анімаційної стрічки британського режисера Сари Сміт «Різдвяний порятунок» (в оригіналі - Arthur Christmas). Зустріч відбудеться у четвер, 20 грудня, початок – о 19:00.
23:23
Вперше в історії України український фольклорний колектив відзначений такою високою міжнародною нагородою. Урочиста церемонія нещодавно відбулась у португальському місті Гімарайш.