Мистецтво

13:41
Володимир Калашник два роки викладав українську мову в Бордо (Франція), є автором численних праць з українського мовознавства, навчальних посібників і словників. Цього року видав п’яту поетичну збірку «Осоння осені».
20:04
Переможців визначатимуть 6 суддів із США, Венгрії, України, Росії, Ізраїлю та Польщі. Про це та інше виданню «Справжня варта» повідомив один з організаторів чемпіонату Єгор Матюхін.
23:04
Прес-секретар «Народної самооборони» Лариса Сарган на своєму Facebook написала, що Ліна Костенко відмовилася від відзнаки Золотий письменник України
14:58
Полтава. Осінь 2004 рік. Школа-інтернат змішаного типу. Тут навчаються батьківські діти з бідних родин та сироти. Високий бетонний паркан, сполучені корпуса і пустий дитячий майданчик. Теплий вересневий день. «Ти до нас? – хтось крикнув з вікна 3-го поверху. Стукай у двері, зараз відчинять!»
14:12
Я, Касяненко Володимир Іванович, нині мешкаю у місті Мерефа, вул. Чернишевського 3. У листопаді ж 1991 року, будучи у Польщі на заробітках у місті Свіноустя Щецинського району, познайомився із діячами СОЛІДАРНОСТІ Анжеєм Суволей та Петром Коцьоком. Ми зійшлися на політичних переконаннях, хоча польські колеги мали до мене певну упередженість як до українського демократа. Польські брати дали мій телефон своєму товаришу Кшиштофу Малаховському на той випадок, якщо йому треба буде вирішувати якісь питання у Харкові.
06:53
Почали з відомих класиків, таких як Вольфґанґ Амадей Моцарт та Людвіг ван Бетховен. Учасники фестивалю виконували соло на скрипках, роялі, флейті та інших музичних інструментах у супроводі оркестру «Слобожанський».
22:04
Книгарня «Є» 27-28 листопада запрошує на відкриту лекцію "Відчуй Харків". Кожне місто, як і кожна людина, має багато історій зі свого життя. Кожне місто хоче бути побаченим і почутим. Місто Харків – не виняток. Він чекає на тебе у своїх обіймах. Дізнайся, які проекти ти пропускаєш повз себе, приходь і долучайся до активного культурного життя міста.
23:38
У зв’язку із 100 річчям Юри Зойфера та кінцем світу, театр «Арабески» запрошує на виставу «Радіошансон: 8 історій про Юру Зойфера", яка відбудеться 8 грудня.
04:44
Книга зібрала як роботи самого етнографа так і його дослідників. Редактори нового видання вперше врахували близько 2 тисяч зауважень Порфірія Мартиновича, які він надсилав до редакції ще у 1904 році.
12:55
Беручись до цієї статті, відчуваю неабиякий тягар відповідальності: йдеться-бо про автора не моєї вагової категорії. Пишу про одного з найдосвідченіших – і найвизначніших – завсідників літературного Олімпу. Про поета, чий голос саме в пору календарної зрілості – а це серед поетів відносна рідкість, – розкрився максимально повно, дійшов притаманних тільки йому заворожливо-тривожних обертонів.