Мистецтво

20:39
У липні 2012 року виповнюється 105 років від дня народження українського поета та перекладача Василя Мисика (24.07.1907-3.03.1983). Його життя та творчість нерозривно пов'язані з Харковом. Що ж ми знаємо сьогодні про цю непересічну постать?
18:35
З 25 червня по 1 липня 2012 р. в селищі Опішня Зіньківського району Полтавської області, на території Центру розвитку духовної культури Національного музею-заповідника українського гончарства триватиме IV тиждень Національного гончарного здвиження «Здвиг-2012».
22:13
Польський Інститут у Києві та фундація Trzy-Krotkie-Slowaв рамках проекту «Євро Вірші – Euro Poems» оголошують конкурс на найкраще єврохайку для писання на паркані.
18:06
Про це та інше під час презентації книги видатного українського археолога, поета Бориса Мозолевського повідомила харківська письменниця, голова культурно-мовного клубу «Апостроф» Лариса Вировець.
14:09
З 19 по 30 червня в галереї «Мистецтво Слобожанщини» центру культури і мистецтва буде представлений арт-проект Михайла Палаєва «Під стукіт коліс …». Експозиція складається з серії графічних робіт, виконаних на залізничних квитках, що були використані самим автором за їх прямим призначенням.
18:02
9 червня 2012р. відбувся другий відкритий обласний фестиваль народної пісні та фольклору «Слобожанське перехрестя» м.Торез. У програмі фестивалю брали участь колективи з міст Росії та Україні. Фестиваль був розділений на блоки: «Побратимство», «Походная», Галла-концерт. Урочисте відкриття фестивалю відбулося у концертному залі Палацу культури імені Володимира Маяковського, який радо прийняв друзів.
23:43
У саду Шевченка низка святкових заходів була доповнена конкурсами малюнків на асфальті, що відбувались в рамках фестивалю «Екологія і духовність».
23:58
Виставка українських народних ремесел вміщує гобелени, солом’яний декор, лозоплетіння, писанки, дряпанки, гончарні вироби і багато інших цікавинок від майстрів Слобожанщини та всієї України.
00:39
У Харкові відбувся концерт відомого співака, заслуженого артиста України Ігоря Богдана разом із Тарасом Тимошенком і Юрієм Мельником, учасниками львівського музичного гурту «Галичани». Цей виступ – частина серії концертів музиканта в містах України, приурочених до традиційних травневих свят – Дня Матері та Дня Героїв.
00:56
На міжнародному конкурсі дизайнерів-модельєрів «Нюанс» вона покаже нову колекцію. Дизайнер з Харкова продемонструє столичній публіці нестандартну класичну колекцію чоловічого і жіночого вбрання. Багато майстрів з усієї України та з-за кордону будуть мати можливість демонструвати свою творчість у Києві з 28 травня у межах «Міжнародних днів моди».