Мистецтво

08:01
Основна частина виставки присвячена біографії Тараса Шевченка. Крім портретів Великого Кобзаря тут можна побачити картини, створені на основі кадрів з кінофільму режисера Богдана Ступки «Заповіт».
16:00
Микола Шаповал будує власний будинок, стіни якого будуть наповнені соломою. За допомогою прес-підбирачів солому пресують у щільні блоки, які можна використовувати не лише для сільськогосподарських потреб, але й для створення житла.
15:06
Історики, літератори і громадські діячі Харківщини висловили своє бачення постаті Тараса Шевченка в історії національного руху українців 19-21 століть.
03:21
У будинку харківської спілки письменників України відбувся мистецько-просвітницький вечір «Слобожанщина шанує і пам’ятає», на якому відвідувачам було розказано про життя та творчий шлях видатних харківців, таких як: бандурист, письменник, етнограф, інженер, громадський діяч Гнат Хоткевич, славіт та мовознавець Юрій Шевельов, композитор Сергій Борткевич.
22:33
Про це та інше видатний український філолог, укладач словників Микола Зубков розповів під час творчого вечора пам’яті мовознавця Юрія Шевельова, етнографа, громадського діяча і бандуриста Гната Хоткевича та композитора Сергія Борткевича, який відбувся у приміщенні Харківського осередку Спілки Письменників України.
15:25
В обласного центру культури та мистецтва зібрались кращі колективи народного співу майже з усіх куточків України, а також з Бєлгорода та Воронежу. В рамках фестивалю проходить виставка «Україна етнічна» та наукова конференція на тему: «Традиційна культура в умовах глобалізації».
12:32
"Ніч музеїв" – щорічна акція, присвячена Міжнародному дню музеїв, який відзначається 18 травня. Музеї всього світу відкривають свої двері для відвідувачів увечері та вночі з пропозиціями незвичних видовищ. У суботу 19 травня на традиційну «Ніч музеїв» у Харкові запрошують:
13:49
Денис Чернов і Катерина Гончарова працюють разом, але кожен з них маленьку частинку свого часу виражає індивідуально. Миті часу з потоку життя Землі виражено в графічних зображеннях і пейзажах. А в малому залі Галереї «Маестро» триває виставка 12-ти річного дипломанта численних всеукраїнських і міжнародних конкурсів Микити Іванюги.
12:01
У день історичного перепоховання Тараса Шевченка, 22 травня, на сцені Харківського академічного українського драматичного театру ім. Т.Шевченка покажуть спектакль "Тарас. Слова" за п'єсою львівського автора Богдана Стельмаха.
15:25
Велич справжньої Любові: від ствердного «Ви вагітні», почутого в лікарні, і далі: за павутинку глибоких зморшок, за болісний стукіт серця, набагато далі за останній подих – до нескінченості.