Мистецтво

15:09
Сергій Жадан та харківський ска-гурт «Собаки в космосі» працюють разом уже 5 років. 2008-го харків’яни видали свій перший спільний альбом — «Спортивний клуб армії». З того часу проект було презентовано слухачам у різних містах України, а також Польщі, Німеччини, Австрії, Чехії та Росії.
14:43
Книгу «Нариси бурси» Антон Санченко написав на замовлення одного з Харківських видавництв. Але через кризу і брак коштів видавництво відмовилося друкувати нариси. Книга була опублікована на одному з Інтернет-сайтів, після чого відгукнулося аж 4 видавництва з пропозицією видати текст у друкованому форматі.
01:01
Ця книга була написана англійською мовою більше ста років тому. Видаватись почала з 1900 року. Пригоди мореплавця Джошуа Слокама цікавлять сучасного читача і видаються великими накладами різними мовами світу.
10:55
Природа-матір створила багато див. Одним із них є каштани. Навесні вони зачаровують своїм семипалим листям, дуже схожим на долонь людини. Символічна сімка – сім’я, родина. Наступне диво – свічки-суцвіття, як символ життя разом, світла радості і любові, щастя.
09:48
Воскові фігури правителів різних народів і різних часів знову зустрілись у Харкові. Постаті натуральної величини Чінгісхана, Петра І, Путіна, відомих акторів, міфічних героїв і дослідників експонуються у приміщенні Харківського оперного театру. А в галереї «Маестро», що розташована поруч, триває виставка робіт вихованців школи живопису і малюнку «Синтагма».
17:25
Останній похід хана Кубрата закінчився неподалік величезного болота, що згодом стало ботанічним заказником. Нині тут розташоване село Мала Перещепина, на околицях якого, у 1912 році було знайдено один з найбагатших скарбів східної Європи епохи Середньовіччя.
12:08
У Харкові відкрився центр сучасного мистецтва, названий на честь українського художника-авангардиста Василя Єрмилова – «Єрмилов-Центр». Урочиста подія була приурочена до дня народження митця – 22 березня. Новий майданчик для художників розташований в Національному університеті імені Каразіна. Перша виставка нового мистецького центру присвячена конструктивізму. Вона називається «Construction. Від конструктивізму до contemporary. Харків XX-XXI».
00:45
Вишиті рушники, гончарні вибори, народні ляльки й оригінальні сувеніри – все це експонується в Харківському художньому музеї.
23:55
У Харківському художньому музеї триває виставка робіт відомого фотографа Володимира Оглобліна. Сьогодні автор виставки спілкувався з відвідувачами експозиції.
21:57
Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва, Спілка етнологів та фольклористів міста Харкова з 23-31 березня 2012 року розпочне проведення ХІІ Відкритого фестивалю традиційної народної культури "Кроковеє коло”. Фестиваль проводиться з метою залучення дітей та молоді Харкова й області до активної дослідницької і виконавчої діяльності з відродження, збереження та впровадження у життя народних звичаїв, обрядів, традицій рідного краю.