Мистецтво

19:22
Ніколи ці обшарпані стіни не бачать стільки нових облич, як у день показу «Плахи». П'єса за однойменним романом Ч. Айтматова – це дипломна робота акторів другого курсу Академії культури. Її прем'єра відбулася в грудні минулого року. Тоді хлопці й дівчата спробували на смак «велику» сцену і мали, без перебільшення, шалений успіх.
11:03
Ця книжка змінила чи майже перевернула моє уявлення про вітчизняну літературу 20 - 30 років минулого сторіччя. Ця книжка примусила по-новому глянути на усталену обойму хрестоматійних імен, на ієрархію класичних авторів.
11:33
Ця виставка була створена за результатами ІІ та ІІІ Міських краєзнавчих конкурсів студентських художньо-дослідницьких робіт «Харківські дворики» і привернула увагу харків’ян до літературної історії нашого міста, дозволила по-новому поглянути на творчість уславлених та менш відомих письменників і поетів.
15:12
Запрошуємо доторкнутися до якісного сучасного мистецтва! До вашої уваги - вистава "Плаха" за однойменним романом киргизького письменника Чингіза Айтматова.
01:14
У рамках туру «15 ROCKІВ» до Харкова занесло український гурт «Тартак». 9 березня у клубі «JazzTer» хлопці презентували свій новий альбом «Сімка». Дещо ліричний настрій 12 його пісень розбавили відомі та «вибухові» «Лицарський хрест», «Я Не Хочу» й «Хулігани».
23:36
Свою першу зустріч молодіжний рух проекту «Україніка» присвятив 198-мій річниці з Дня народження Тараса Шевченка.
14:49
Національний центр кінематографії Грузії приєднався до спільного кінопроекту України та інших європейських країн.
13:00
У вівторок, 6 березня о 16.00 в культурно-просвітницькому центрі "Alex Art House" відбудеться вручення Гоголівської премії — української літературної нагороди, що вручається за російськомовні літературні твори.
01:21
У Харківському літературному музеї відбулась зустріч з відомим письменником Анатолієм Перервою. Хронологічна мандрівка від сучасної філософської поезії до юнацької запальної лірики закінчилась жартівливими присвятами.
00:44
Сайт «Буквоїд» пропонує план заходів, які відбудуться у березні в Харківському літературному музеї.