Мистецтво

16:23
У музеї історії Дніпродзержинська з 10 лютого відкрилась виставка петриківського розпису "Петриківка - 80-річчю Дніпропетровщини".
13:10
У Дніпропетровському художньому музеї назвали кращого молодого художника Дніпропетровщини. З 80 учасників конкурсу "Молоді Двадцять першого - ОГО", вибрали 14.
01:13
У Харківській міській муніципальній галереї 7 лютого відбулось відкриття виставки Вадима Петрова під назвою «Собор». Подивитись картини харківського художника можна буде до 22 лютого.
16:25
Морозного вечора 7 лютого у Харківському літературному музеї відбулась зустріч з відомим істориком Володимиром Маслійчуком. Розмовляли про Слобідську Україну XVIII століття, тогочасну культуру, освіту і девіації (соціальна девіація — це відхилення поведінки людини від традиційних у даному суспільстві нормативів).
14:53
Нарешті побачив світ черговий – 54-й – додатковий том до Зібрання творів Івана Франка у 50 томах. Його примірники вже потрапили до бібліотек та установ. У зв'язку з такою подією науковці Львівського відділення Інституту літератури ім. Т. Г. Шевченка НАН України (тепер – Інститут Івана Франка НАН України) висловили свою подяку ініціатору вирішення цього питання, віце-спікеру Верховної Ради Миколі Томенку.
12:30
Повне академічне зібрання творів Григорія Сковороди за редакцією професора Харківського національного педагогічного університету Леоніда Ушкалова видане в Харкові у 2010 році і перевидане вже за участі Канадського Інституту Українських Студій 2011 року.
18:51
З 6 до 10 лютого в Будинку Актора на шанувальників театру чекають кращі спектаклі й моноспектаклі від українських, російських, білоруських та естонських театральних груп.
17:56
З 19 січня 2012 року у кінотеатрах країни розпочався показ фільму українського виробництва «Той хто пройшов крізь вогонь» . Харків’яни також мають змогу подивитися цю картину, а 2 лютого відбулась зустріч з її акторами та продюсером.
19:37
З нагоди ювілею в затишному залі Харківської бібліотеки ім. Белінського зібралися кращі письменники, музиканти й звичайні шанувальники творчості Людмили Лендюк (Єлісєєвої).
18:57
З 6 лютого у Харківському літературному музеї відкривається нова виставка. Відвідувачам будуть представлені фотографії, пов'язані з літературною історією нашого міста: будинок «Слово», де мешкали митці доби "Розстріляного відродження", дворик, що пам'ятає Олександра Довженка (вул. Пушкінська, 62), Сабурова дача – одне з «найлітературніших» місць у Харкові – та ще багато цікавого.