Світ доживає останній кризовий рік (експерт)

Ганна Глебова  |  Вівторок, 16 червня 2009, 12:44
Світова економіка почне відновлюватися в першій половині 2010 року.
Криза вгамувалася.

З такою заявою виступив директор-розпорядник МВФ Домінік Стросс-Канн в Астані після зустрічі з прем'єр-міністром Казахстану Карімом Масимовим.

«У першій половині 2010 року ми чекаємо підйому світової економіки», – сказав Стросс-Канн. За його словами, криза призвела до «пересихання припливу капіталу» в більшості країн з економікою, яка розвивається.

Незадовго до цього прогноз на поточний рік озвучив президент Всесвітнього банку Роберт Зеллік. За його словами, світова економіка скоротиться в 2009 році на 3%.

«Не дивлячись на стабілізацію фінансових ринків в багатьох розвинених країнах, безробіття і недостатня завантаженість потужностей продовжують рости, зчиняючи знижуючий тиск на світову економіку», – заявив Зеллік в четвер напередодні зустрічі міністрів фінансів G8 в Італії.

За оцінками ВБ, країни, що розвиваються, відчуватимуть нестачу фінансування в 2009 році на рівні 350-635 мільярдів доларів. Раніше ВБ заявляв про очікування зниження економіки на 1.8%.

Зеллік дотримується такої ж думки, як і Стросс-Канн. За його словами, «очікується, що зростання почне відновлюватися протягом 2010 року, темпи відновлення невизначені».
 

comments powered by HyperComments