Здоров'я Президента і міністрів обійдеться дорожче, ніж всі туберкульозники країни

Ніна Новікова  |  Середа, 23 вересня 2009, 13:12
Проект бюджету-2010 опоненти Кабміну називають і популістським, і кризовим. В той же час кризовим він є не для всіх. Посадовці, як повелося, себе не образили.
Турбота про міністерське здоров'я перш за все.

Зокрема, Президент України відповідно до проекту головного фінансового документа обійдеться платникам податків в 136 млн гривень. А якщо додати ще і Секретаріат (106 млн), зарубіжні візити (19 млн), то починаєш розуміти, який дорогий для країні її президент.

В цілому на Гаранта разом з його канцелярією планується наступного року витратити 242 млн гривень, що на 50 млн перевищує цифри 2009 року.

В той же час на міністерство ЖКХ виділено в п'ять разів менше коштів, ніж на СП, проте керівник відомства Олексій Кучеренко не ображається на уряд. «46 млн виділено на утримання міністерства, реформа ЖКХ проходить по інших статтях і програмах – програми енергозбереження, «Питна вода» і інше. Що стосується президента, він повинен виконувати свою місію». У фракції ж БЮТ такий підхід критикують.

На перельоти вищих посадових осіб в бюджеті 2010 заплановано 108 млн гривень. В той же час на програму «Шкільний автобус» в казні виділено рівно нуль гривень.

Єдиними скривдженими залишилися народні депутати, зарплата яких, за словами прем'єра Юлії Тимошенко, істотно скоротилася.

Заощадивши на зарплатах депутатів, про здоров'я їх все ж таки потурбувалися. Як і про здоров'я президента і Кабміну. На їх поліклініки і стаціонарне лікування виділяється 226 млн гривень, та ще на санаторії 147 млн. В той же час всі хворі туберкульозом і цукровим діабетом, а також санаторне лікування ветеранів і чорнобильців обходяться країні дешевше.

Не забула прем'єр і про курс України на вступ в НАТО зокрема ДУСі виділяється 700 тисяч на евроатлантичні заходи. І ще 1 млн – на інформаційні заходи для Держтелерадіо. І ще 500 тисяч – на держпрограму інформування громадськості про НАТО. Також уряд не забув і про зарубіжних українців. Проектом документа передбачено виділити 15 мільйонів на зв'язки з ними МЗС і ще 20 мільйонів міністерству культури. 4 млн йдуть туди ж по лінії Держкомнацрелігий, і ще 1 млн виділено якійсь Українській всесвітній раді. Разом — 40 млн.

Нагадаємо проект Державного бюджету на 2010 рік був переданий в Верховную Раду 15 вересня. Проект держбюджету на 2010 рік затверджений з доходами 285 млрд.грн, видатками 324 млрд. грн. і дефіцитом 46,7 млрд., дефіцит загального фонду держбюджету-2010 складе 24,8 млрд. гривень, спеціального фонду - 21,9 млрд. Згідно проекту, в 2010 р. збільшиться податкове навантаження на підприємців на 12,6%.

Нагадаємо також, що на думку заступника Голови Партії регіонів, міністра палива і енергетики в Опозиційному уряді Юрія Бойка, є дві основні проблеми майбутнього бюджету, переданого 15 вересня у Верховну Раду, – його несбалансованість і відсутність чіткої ціни на імпортний газ як основного показника, від якого розраховуються показники інфляції.

 

ТЕГИ: бюджет
comments powered by HyperComments