Від 74 тисяч і вище. ЗМІ підрахували статки нових міністрів

Середа, 20 квітня 2016, 11:16
Володимир Гройсман і члени його уряду за минулий рік на всіх офіційно заробили, тобто задекларували 14 мільйонів гривень.
Від 74 тисяч і вище. ЗМІ підрахували статки нових міністрів

Три нових міністра — гривневі мільйонери: голови Мінюсту Павло Петренко, Мінекології Остап Семерак та МВС Арсен Аваков. «Ключова стаття доходів Петренко і Семерака — продаж нерухомості, основне джерело доходів Авакова — продаж особистих цінних речей і предметів мистецтва. Правда, що саме такого продав глава МВС, він не уточнив», — зазначається в матеріалі РБК-Україна.

Так само новий прем’єр-міністр. У минулому році Володимир Гройсман  задекларував майже 1,5 млн. гривень.

А ось віце-прем'єр з гуманних питань В'ячеслав Кириленко — найбідніший у Кабміні. За минулий рік він задекларував 74 тис. гривень.

Подив журналістів РБК-Україна викликала «офіційна бідність» новоприбулих міністрів, що представляють БПП. Очільник МінАПК Тарас Кутовий торік задекларував 80 тис. гривень, а Міненерговугілля Ігор Насалик — 81 тис. гривень. «Обидва прийшли в уряд з парламенту. Але перед тим як зайнятися політикою обидва були успішними бізнесменами. Наприклад, Кутовий в 2008 році продав свій бізнес девелоперський за 10 млн. доларів. А Насалик ще в 2001 році задекларував 10 млн. доларів. Офіційна бідність Насалика контрастує з достатком його сім'ї. Згідно декларації міністра, його родичі в минулому році задекларували 1,5 млн. гривень», — підмічають у виданні.

Значно багатша і рідня Авакова — за рік задекларувала близько 2,5 млн.гривень.

Міністри Володимир Кістіон, Андрій Рева та Олександр Саєнко на трьох задекларували менше півмільйона гривень.

comments powered by HyperComments