Що робити, якщо нема чим заплатити за комуналку

П'ятниця, 20 січня 2017, 14:03
Будь-який ЖЕК може подати в суд на боржника
Що робити, якщо нема чим заплатити за комуналку

У боржників за рішенням суду можуть заарештувати квартиру, машину або будь-яке інше майно в рахунок боргу. В Україні діє спрощена система стягнення боргів. Будь-який ЖЕК може подати в суд на боржника, після чого рішення буде винесено протягом трьох днів. Судовий наказ про стягнення майна видається без судового засідання і без виклику сторін, - пише видання "Сьогодні".

Комунальні підприємства готові відмовитися від позовів до суду, якщо боржники погодяться платити за рахунками. Так, заборгованість можна реструктуризувати і виплачувати частинами. У Києві Центр комунального сервісу (ЦКШ) пропонує виплатити борг за 4 роки: для цього необхідно укласти договір.

*"З грудня 2015 концерн активізував свою роботу з боржниками, ми працюємо з боргами за опалення, гаряче і холодне водопостачання, водовідведення, які були надані населенню в 1 липня 2014 го", - цитує прес-служба відомства заступника гендиректора ЦКШ Валентина Дубовик.

За рішенням Кабінету міністрів, українці також отримали можливість оформити розстрочку і оплачувати накопичену за опалювальний сезон суму протягом усього року. Для цього треба письмово звернутися в компанію, яка постачає тепло для опалення. Згідно з постановою Кабміну, розстрочка - безвідсоткова, а всю нараховану суму за опалювальний сезон поділять рівними платежами не так на шість місяців (з жовтня по квітень, коли батареї гарячі), як зараз, а на 12. Це зменшить щомісячний платіж удвічі.

Нагадаємо, що Міністерство юстиції запустило єдиний електронний реєстр боржників за послуги ЖКГ.

 

comments powered by HyperComments