В Україні набула популярності робота на відстані

Неділя, 12 лютого 2017, 08:35
Люди змушені шукати додаткову роботу із-за невисоких зарплат на основному місці
В Україні набула популярності робота на відстані

На ринку вакансій України великою популярністю користуються нестандартні посади, котрі не прив'язані до стабільного доходу чи обмеженого робочого дня в офісі.

Як пише газета «Сегодня» з посиланням на експертів з працевлаштування, це обумовлено перш за все середньою зарплатою в країні, яка на даний час є чи не найнижчою серед європейських країн. Тому українці навчилися заробляти іншими способами, часто перетворюючи власне хобі на джерело доходу.

На піку популярності – так звана робота на відстані. Таких вакансій понад тисяча, й у них досить приваблива усова: «досвід не обов'язковий».

Серед найбільш розповсюджених варіантів - водій таксі, оператор контакт-центру, менеджер із продажу. Пропонують також вакансії для любителів соцмереж: адміністратор спільноти та СММ-менеджер (просуває певний бренд серед користувачів).

Робота на відстані стане також у нагоді жінкам у декретній відпустці та студентам – вони можуть продавати тексти. Замовник надсилає тему, бажаний обсяг і формат. У середньому можна отримати від 5 до 20 гривень за тисячу знаків. Втім, розраховувати на вакансію копірайтера як на джерело фінансового забезпечення не варто – прибуток коливатиметься у межах 1,5-2,0 тис. грн, а найбільша сума, яку можна отримати – близько 4 тис. грн на місяць.

Раніше повідомлялось, що Харківський обласний центр занятості надає послугу по безкоштовному написанню резюме.

comments powered by HyperComments