Нова система оплати за газ, яка діятиме з 1 квітня, не призведе до збільшення витрат людей - урядовці

П'ятниця, 31 березня 2017, 16:06
Абонплата входить до вартості газу.
Нова система оплати за газ, яка діятиме з 1 квітня, не призведе до збільшення витрат людей - урядовці

Таке пояснення надав віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

«Це не є новим платежем, та вартість, яку люди платили за газ, просто буде розбита на два платежі. Це абсолютно не призведе до збільшення платіжок, - наголосив  Віце-прем’єр-міністр. - На сьогодні ціна на газ зафіксована на рівні 6879 грн і жодних підстав ні для збільшення ціни на газ, ні на житлово-комунальні послуги я не бачу», - повідомила прес-служба віце-прем’єр-міністра.

Розщеплення платежу жодним чином не позначиться на отримувачах субсидій, - вважає і прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

"Тим 7,5 млн домогосподарств, які отримують субсидії, - на них це не позначиться", - додав Глава Уряду.

У той же час видання "Сегодня" навело такий приклад.

Субсидія абонентську плату на газ не покриває. Так, сім'я з двох літніх людей в Закарпатській області за умови, якщо обидва отримують мінімальну пенсію, за всі комунальні послуги з субсидією заплатять не більш 150 гривень, а за абонплату - 204 гривні. Фактично, вартість комуналки для такої сім'ї зросте на 136%. До слова, до кінця цього року субсидію на комунальні послуги будуть отримувати 9 з 15 мільйонів домогосподарств.

Як раніше писала «Справжня Варта», в Україні ввели абонентську плату за підключення до газопостачання.

Національна комісія державного регулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) встановила для населення і промислових споживачів тарифи за розподіл природного газу як плату за приєднаний потужність.

Відтепер кожен споживач буде щомісяця платити на підставі потужності лічильника і незалежно від фактичного обсягу споживання. З 1 квітня тариф для побутових споживачів компанії «Київоблгаз» складе 2,549 коп/м² на годину, для промислових – 3,607 коп/м² на годину.

comments powered by HyperComments