В Україні зросло виробництво консервованих овочів
У квітні 2017 року виробництво консервованих овочів зросло на 61,3% (у порівнянні з квітнем 2016 р.), яких за цей період було вироблено 2,9 тисячі тонн. Такі дані представлені на сайті Держстату , - повідомляє «Справжня Варта»
Лідерами з нарощування харчової переробки у четвертому місяці поточного року стали маргарин та харчові жири (+44,9% до квітня 2016, вироблено 19,6 тис.т), м’ясо свиней заморожене (+38% до квітня 2016, вироблено 1,3 тис.т) та м’ясо птиці (+31,9% до квітня 2016, вироблено 78,4 тис.т).
В цілому, виробництво харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів у квітні 2017 року зросло на 3,1% у порівнянні з квітнем минулого року. За перші чотири місяці цього року зростання склало 4,6% до січня-квітня 2016 року.
Нагадаємо, що виробництво харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів у 2016 році зросло на 3,9% у порівнянні із попереднім періодом.
Як раніше писала «Справжня Варта», лохина на відміну від решти ягоди подешевшає вдвічі.
В Україні середні за рік ціни на лохину очікуються на рівні 70 грн./кг. Виробничі площі під цією ягодою перевищили обсяги промислових насаджень малини і досягли 1,1 тис. га, що супроводжується входженням ягідників у плодоношення.
Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».