В Україні починають виробництво нової високоякісної харчової солі

П'ятниця, 9 червня 2017, 15:08
Але самі українці її не побачать
В Україні починають виробництво нової високоякісної харчової солі

Майже всю нову продукцію «Артемсіль» відправлять на експорт, в країни ближнього зарубіжжя, - повідомляє «Справжня Варта»

Крім основного асортименту продукції, в цьому році фахівцями ДП «Артемсіль» на XXIX Міжнародній агропромисловій виставці «АГРО 2017» були презентовані зразки фотосепарірованной харчової солі. Цей вид продукції є новим для підприємства.

В рамках виконання проекту з модернізації ДП «Артемсіль» вже встановлена лінія з фотосепараціі солі. Початок випуску такого виду продукції очікується найближчим часом. Нова технологія дозволить очищати кам'яну сіль від темних включень природного походження (ангідридів). В результаті сіль не тільки отримає білосніжний привабливий вигляд, але в ній збільшиться вміст NaCl.

На першому етапі новий продукт буде спрямований на експорт - в основному в країни ближнього зарубіжжя. У планах підприємства продовжити технічне переозброєння рудників і перейти до випуску очищеної солі на всіх виробничих лініях.

Як раніше писала «Справжня Варта», уряд відпустив ціни на продукти харчування "у вільне плавання".

Кабінет міністрів України скасував державне регулювання цін на продукти харчування.

Дія постанови поширюється на граничні торговельні надбавки до оптової ціни виробника на борошно, хліб, макаронні вироби, крупи, цукор, яловичину, свинину і м'ясо птиці, ковбасні вироби варені, молоко, сир, сметану, масло вершкове, олію соняшникову, яйця курячі не вище 15%, а також на граничні рівні рентабельності та торговельні надбавки на дитяче харчування, граничні розміри плати за послуги, що надаються у торговельних об'єктах, на ринках з продажу продовольчих та непродовольчих товарів, на граничні рівні цін, нормативи рентабельності (у розмірі не вище 20%) за надання в оренду торгових приміщень (площ), торговельно-технологічного та/або холодильного устаткування у торговельних об'єктах, на ринках з продажу продовольчих та непродовольчих товарів.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments