Ціна на газ для населення не зміниться - заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості

Понеділок, 10 липня 2017, 18:06
Передумов для підвищення ціни на природний газ для населення немає
Ціна на газ для населення не зміниться - заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості

Про це на прес-конференції заявив заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігор Прокопів, - повідомляє «Справжня Варта».

«Жодних передумов для підвищення тарифів на газ немає. Тому мій прогноз: ціна на газ для населення у нинішньому опалювальному сезоні не зміниться», - заявив Ігор Прокопів.

За його словами, за період з 1 квітня до 1 жовтня 2017 року ціна природного газу на рівні імпортного паритету склала 5 223,06 гривень за 1000 кубічних метрів, що на 281,06 гривень або 5,69% більше від діючої ціни. Крім того, спостерігається «літній» понижувальний ціновий тренд на європейських газових хабах, зокрема і на німецькому газовому хабі (NCG).

Як раніше писала «Справжня Варта», Харківщина готується до опалювального сезону.

За інформацією міського голови Ізюма Валерія Марченка, у процесі підготовки особлива увага приділяється використанню енергоефективних заходів на об’єктах теплопостачання, заготівлі вугілля.

На сьогодні завершилося будівництво твердопаливної котельні по вулиці Замостянська, що дозволить скоротити використання природного газу. Розроблено проекти технічного переоснащення котельних по вулицях Л.Чайкіної та Патріотів із заміною застарілих котлів НІІСТУ-5 на нові енергоефективні, що дозволить економити 20-25% енергоресурсів.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

 

comments powered by HyperComments