Мінсоц розповів, скільки громадяни можуть отримати "на руки" за зекономлені світло і газ

Середа, 26 липня 2017, 16:07
Щоб отримати гроші, потрібно поквапитися оформити документи до 1 вересня
Мінсоц розповів, скільки громадяни можуть отримати "на руки" за зекономлені світло і газ

Умови, за яких нададуть гроші -  економія електроенергії в еквіваленті вартості 150 кВт та природного газу -  100 кубометрів. Максимальна сума коштів, які може отримати громадянин  - 135 грн за зекономлену електроенергію та близько 700 грн за зекономлений обсяг газу, - повідомляє «Справжня Варта»

"Орієнтовно під монетизацію підпадають близько 2 млн домогосподарств, і  станом на кінець минулого тижня за коштами з відповідними заявами звернулися 48% громадян, які мають право на їх отримання. В середньому сума виплат становить близько 130 грн за електроенергію, і близько 630 грнза газ", - повідомив директор Департаменту державної соціальної допомоги Мінсоцполітики Віталій Музиченко.

Він нагадав, що громадяни, які зекономили ресурси, мають до 1 вересня звернутися до органів соціального захисту із відповідною заявою та вказати реквізити банківського рахунку або поштового відділення, куди можна перерахувати кошти.

"Зараз можемо говорити про те, що це пілотна версія монетизації, яка в подальшому може розглядатися в більш широкому аспекті. Все йде за графіком. Прийом заяв (на монетизацію) стартував 1 червня, і ми наразі перебуваємо на екваторі процесу, - додав посадовець. - Всі видатки, які потрібно буде покрити, є. Уряд виконує зобов’язання, які на себе брав. І всі, хто звернеться до вересня за отриманням коштів, на початку опалювального періоду їх отримають".

Як раніше писала «Справжня Варта», як по-новому розраховуватимуть пенсії.

Уряд надав додаткові роз'яснення щодо виплат і розрахунку розміру пенсій за новими правилами, старт чому покладено 13 липня Верховною Радою.

Урядова пенсійна реформа пропонує обчислювати нові пенсії з коефіцієнтом страхового стажу 1 замість 1,35. Але у наступному році під час розрахунку пенсії буде враховуватись середня заробітна плата в Україні за останні 2 роки. Тоді як зараз враховується середня заробітна плата за останні три роки. Чому це покращить умови призначення пенсій? З цього року завдяки урядовій ініціативі мінімальна заробітна плата зросла вдвічі. Тому суттєво підвищилася і середня заробітна плата. Зокрема, у наступному році під час розрахунку пенсій буде враховуватись середня заробітна плата на рівні 5266,76 грн.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments